ONG-urile care susţin adăposturi pentru animale abandonate cer Guvernului să nu mărească TVA la hrana animalelor

Date:

Share post:

O petiţie online, lansată de un ONG care deţine un adăpost pentru pisici abandonate, cere Guvernului condus de Marcel Ciolacu să nu majoreze TVA la hrana pentru animale de la 9% la 19%, aşa cum intenţionează Executivul. Petiţia poate fi semnată aici.

Majorarea TVA la hrana animalelor, de la 9 la 19 procente, este una dintre măsurile pe care Guvernul Ciolacu le are în vedere pentru a mai „cârpi” găurile bugetare. Despre aceste măsuri am scris mai detaliat aici.

Măsuri de reducere a deficitului bugetar sunt imperios necesare, pe de o parte, pentru că acesta creşte accelerat (am detaliat acest lucru aici), iar pe de altă parte pentru că, dacă acesta nu va fi redus la nivelul convenit cu Uniunea Europeană, României îi vor fi tăiate alocări de bani europeni nerambursabili.

Zecile de organizaţii neguvernamentale din ţară, care deţin adăposturi pentru miile şi zecile de mii de animale abandonate (câini, pisici şi altele) vor fi, însă,crunt lovite de majorarea TVA la hrana pentru animale. Oricum, preţul acesteia s-a dublat sau chir triplat după episodul pandemic, respectiv cel al agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Ciolacule, nu-l înfometa pe Victoraş şi pe tovarăşii lui de joacă din Sanctuarul Nima! Ţara nu iese la liman cu TVA majorat la fân şi la lucernă

O nouă majorare a preţului hranei va obliga multe astfel de adăposturi să se închidă. Sau să renunţe la (unele) animale, să nu mai poată prelua în grijă şi altele etc.

Petiţie online iniţiată de Asociaţia „Conacul Pisicesc”

Asociațiile din România nu au nici un fel de sprijin din partea statului și nici a autorităților locale.

Asociațiile se luptă cu mentalitățiile oamenilor care nu își sterilizează sau castrează animalele.

Asociațiile din România abia supraviețuiesc de la o zi la alta. Asociațiile lupta pentru sterilizarea animalelor.

Asociațiile din România lupta cu abandonul animalelor. Asociațiile lupta împotriva traficului de animale.

Alături de Asociații alte zeci de mii de oameni lupta pentru animalele din România.

Creșterea TVA ului la hrana de animale ar însemna un dezastru pentru animalele din România.

Fiți alături de noi. Semnați petiția.

Așteptăm să fie alaturi de noi avocați, juriști și politicieni astfel încât să oprim concret această inițiativă păguboasă a Guvernului Romaniei.

Petiţia online din care am reprodus mai sus a fost iniţiată de Asociaţia „Conacul Pisicesc” din Belciugatele, judeţul Călăraşi, un ONG condus de dna Cristina Marin. Împreună cu o singură persoană, dna Marin îngrijeşte cu devotament şi cu mari sacrificii, 105 pisici şi 15 câini; toate, animale abandonate de alţi buni creştini.

La noi în judeţ, cea mai cunoscută astfel de organizaţie e Sanctuarul Nima, de la Brăduleţ, lângă Curtea de Argeş, aşezământ care, de asemenea, găzduieşte peste 100 de animale. Şi pentru voluntarii sanctuarului Nima, majorarea TVA la hrana pentru animale ar însemna o (nouă) lovitură.

La Oradea, o asociaţie pe nume „Prietenii Pisicilor” îngrijeşte de ani de zile zeci, dacă nu sute de pisici abandonate unei morţi lente, pe străzi sau prin tomberoane. Iar astfel de exemple sunt o mulţime.

Dacă tot nu-i ajută cu nimic pe aceşti oameni inimoşi, Guvernul Ciolacu ar face bine măcar să nu-i împovăreze suplimentar.

sursa foto: Facebook/Asociaţia Conacul Pisicesc, Sanctuarul Nima

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...