Dna Lia Olguţa Vasilescu, propusă de trei ori preşedintelui Klaus Iohannis ca ministru al Dezvoltării şi respinsă tot de atâtea ori, a anunţat aseară că îşi retrage candidatura.

Dna Vasilescu a precizat că a luat această decizie după ce s-a consultat cu liderul PSD, dl Liviu Dragnea.

„Astăzi (aseară – n.r.), în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Un atac la CCR (Curtea Constituţională a României – n.r.) înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absenţa din Guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deţine preşedinţia UE.

Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcţie guvernamentală, dar sunt convinsă că, aşa cum am reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministerul Muncii, aş fi reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională şi naţională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, a notat dna Vasilescu pe o reţea de socializare.

Dumneaei a mai adăugat că va continua să activeze ca deputat PSD de Dolj.

Lia Olguţa Vasilescu a deţinut portofoliul Muncii în cabinetul condus de Sorin Grindeanu, apoi a fost propusă ca ministru al Transporturilor, respectiv al Dezvoltării, dar preşedintele Iohannis a respins-o de fiecare dată, motivând cu „nu are cunoştinţele şi priceperea necesare”.

A absolvit o facultate de litere (Universitatea din Craiova) şi a lucrat ca ziaristă, înainte de a intra în politică. Anterior aderării ei la PSD, Lia Olguţa Vasilescu a fost membră a PRM, partid care a şi trimis-o în parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here