Oficial: noua Dacia Spring electrică, prezentată oficial poimâine, în Franţa

Date:

Share post:

Începând de poimâine şi până pe 26 octombrie, constructorul francez Renault organizează, la cartierul său general de la Boulogne-Billancourt, din Franţa, o prezentare a ultimelor modele electrice ale grupului, numită Renault eWays.

Pe lângă modele purtând emblema Renault (Megane, Zoe, Arkana etc), e anunţată oficial premiera mondială a primei maşini Dacia electrice, micul SUV Spring.

Dacă nu ar fi intervenit pandemia de coronavirus, Dacia Spring ar fi urmat să fie prezentată publicului în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Lansarea a fost, însă, amânată, mai ales că şi manifestarea din Elveţia a fost anulată.

După şapte luni, însă, Dacia Spring e la numai două distanţă de premieră. Una foarte aşteptată.

Pentru că, pe de o parte, Dacia încă nu are niciun model realmente ecologic, exceptând maşinle pe GPL şi cele care folosesc bioetanol în loc de benzină, dar care nu sunt disponibile pe piaţa românească.

Pe de altă parte, Dacia Spring va avea şi ea atu-ul major al tuturor modelelor Dacia: preţul mic.

Nu va costa mai mult de 11.500-15.000 de euro, foarte probabil. Iar dacă de aici scădem ecobonusurile şi stimulentele oferite de majoritatea guvernelor europene, inclusiv de al nostru, vom constata că Dacia Spring nu va avea, practic, niciun concurent în ceea ce priveşte preţul.

La un preţ final de vânzare de sub 10.000 de euro, e de aşteptat ca Dacia Spring să fie un succes de vânzări, pe toate pieţele europene şi nu numai.

De menţionat că maşina nu se produce – deocamdată – la Mioveni, ci la o uzină din provincia chineză Hubei, situată în oraşul Shiyan, un fel de Detroit mai mic al Chinei.

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular