Pornind de la angajarea, de data recentă, a mezinului lui Adrian Năstase, Mihnea, pe post de consilier onorific al vicepremierului pentru Parteneriate Strategice, Mihai Fifor, colegii de la site-ul g4media.ro s-au apucat azi de o treabă extrem de laborioasă.

E vorba despre un inventar al pupilelor liderilor PSD, de ieri şi de azi, care au fost angajaţi, pe nişte criterii care, în mod evident, n-au nicio legătură cu competenţa, în funcţii înalte, foarte bine plătite, la vârful statului.

Demersul jurnalistic al celor de la G4Media, de a scoate la lumină toţi fiii, fiicele, nepoţi, ginerii, cumnaţii etc, e imposibil de realizat în totalitate. Asta din simplul motiv că sunt mult prea multe de scos la lumină. Mult peste puterile unei redacţii, fie ea şi una de calitate.

Întreg aparatul de stat central, începând de la Guvern şi terminând cu puzderia de agenţii şi autorităţi, utile şi inutile, sunt populate de nulităţi cu arbore genealogic pesedist, udemerist, de esenţă ALDE etc.

Dăm aici doar un exemplu, omis de colegii de la G4Media, în articolul lor de azi: Cosmin Butuza, secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Acest june de 34 de ani a fost şef al tineretului PSD din Maramureş, apoi naşul său de cununie, Gabriel Zetea (preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean Maramureş) l-a numit în funcţia de şef al său de cabinet.

De aici, în februarie acum doi ani, tânărul Butuza – economist de meserie, şcolit la o renumită facultate de profil din Baia Mare – a fost numit secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sporturilor, deşi. în afară de tinereţe, n-are nicio tangenţă cu domeniul.

În calitatea de secretar de stat, anul trecut dl Butuza a comis o perlă cât toate zilele: de Anul Centenarului, îndemna sportivii şi conducătorii de cluburi sportive în felul următor:

„Să arătăm şi străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul, să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afişele noastre…”

Evident, junele secretar de stat a vrut să spună „tricouri” în loc de „tricoaie”, însă, când treci prin şcoală ca gâsca prin apă, mai greşeşti câte-o formă de plural. Acest tânăr semi-analfabet e şi azi secretar de stat, adică al doilea om în Ministerul Tineretului şi Sporturilor.

Alte exemple de odrasle numite în funcţii importante pe filiera tati şi/sau mami: fiul Vioricăi Dăncilă, angajat la cabinetul preşedintelui Curţii de Conturi, fata ministrului Petre Daea, angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul ministerului condus de tata, fiica deputatului Florin Iordache (fost ministru al Justiţiei, cel cu „altă întrebare”), angajată la Banca Naţională a României etc.

Alte astfel de exemple găsiţi în articolul celor de la G4Media, accesând link-ul de mai jos:

În imaginea de sus, „băiatul cu tricoaiele”, Cosmin Butuza.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here