Polițiștii biroului specializat din cadrul Serviciului de Ordine Publică, precum şi ceilalţi poliţişti argeşeni au acționat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Ploieşti pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au verificat două societăţi comerciale cu profil de activitate exploatare, depozitare, prelucrare şi comercializare materialul lemnos, şi au depistat 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani, care au tăiat şi transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje şi mijloace auto, fără documente legale.

Astfel că, în zona Vidraru, la punctul de lucru al unei societăți comerciale cu profil de activitate depozitare, prelucrare şi comercializare materialul lemnos.

Ca urmare a neregulilor privind semalizarea rampei de exploatare, reprezentantul societăţii a fost amendat cu 3.000 de lei. Şi la Valea Mare Pravăţ s-au făcut astfel de controale, mai exact la o societate comercială din comuna Bughea de Sus, cu obiect de activitate prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care s-au constatat diferenţe între stocul scriptic şi cel inventariat la faţa locului, rezultând că în depozitul firmei se găsea cantitatea de 2,29 mc material lemnos fără documentele care să ateste proveniența legală a acestuia.

Pentru acestea, administratorul societăţii a fost amendat cu 3.000 de lei, totodată confiscându-se şi suma de 792 de lei ce reprezenta contravaloarea lemnului a cărui provenienţă nu s-a putut justifica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here