La meciul recent încheiat dintre CS Mioveni şi Daco-Getica Bucureşti, unul dintre cei doi observatori a fost sătmăreanul Marcel Savaniu (domiciliat acum la Braşov).

Dl Savaniu a fost arbitru de primă divizie şi a făcut parte din grupul de arbitri trimişi în judecată în lotul Penescu, acuzaţi fiind că au fost mituiţi pentru a trânti meciuri din prima ligă.

Lui Savaniu personal, procurorii i-au imputat că ar fi primit ca mită de la Cornel Penescu, cel care patrona atunci clubul FC Argeş, suma de 5.000 de dolari SUA.

Pentru asta, Marcel Savaniu a şi fost arestat, în anul 2000, apoi trimis în judecată.

După şase ani de procese, verdictul definitiv şi irevocabil a fost că dl Savaniu e nevinovat.

O viaţă distrusă

„Am fost achitat pentru că am fost nevinovat, dar aceşti 6 ani de umilire nu pot fi recuperaţi niciodată. Mi-am pierdut cariera de arbitru, mi-am pierdut şi locul de muncă”, a declarat dl Savaniu.

De altfel, el a dat statul român în judecată la CEDO şi, probabil, va primi compensaţii pentru suferinţa sa, însă, a spus că regretă că banii aceia îi vor plăti contribuabilii, cetăţenii de rând, nu cei care l-au închis şi i-au distrus viaţa.

În dosarul respectiv, a mai fost achitat şi fostul portar dinamovist Florin Prunea. În schimb, Cornel Penescu a primit 5 ani de închisoare, la fel şi Liviu Făcăleaţă, fostul director al firmei PIC, iar Dan Libertatu, fost şef al OJPC Argeş, trei ani.

Arbitrii Aurelian Bogaciu, Lucian Dan, Sorin Caia şi Sorin Corpodean au primit diverse pedepse cu închisoarea (între 3 şi 4 ani), dar cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here