Oamenii de afaceri către Patriarhul Daniel: „Daţi un mesaj clar pentru vaccinare şi opriţi informaţiile false date de clerici!”

Date:

Share post:

O comunitate puternică de oameni de afaceri români, grupaţi în organizaţia Romanian Business Leaders, a adresat azi o scrisoare deschisă către mai mulţi înalţi responsabili ai statului român, feţe bisericeşti şi presă, pentru a-i îndemna să se implice activ în combaterea răspândirii galopante a pandemiei de Covid-19 şi în accelerarea procesului de vaccinare anti-coronavirus.

Aceasta în contextul în care valul 4 al pandemiei face ravagii peste tot în ţară, inclusiv în judeţul Argeş, din cauza faptului că rata de vaccinare anti-Covid în România e la mai puţin de jumătate decât media Uniunii Europene. Prin urmare, victimele acestui nou val pandemic sunt, preponderent, cei nevaccinaţi.

Printre cei cărora li se adresează azi cei de la Romanian Business Leaders(RBL) se numără şi şeful Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, cel care s-a ferit ca Necuratul de tămâie să adreseze vreun îndemn clar la vaccinare, dar care a tolerat o sumedenie de ieşiri conspiraţioniste ale unor alte înalte personaje din sânul Bisericii, cum ar fi Teodosie Tomitanul.

„Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel, reprezentați cultul cel mai important din România și aveți puterea de a opri nenorocirea din spitale, pentru că românii se uită și ascultă de Biserică și reprezentanții săi.

Faceți personal acest lucru, dați un mesaj clar pentru susținerea vaccinării, opriți informațiile false și abordările radicale despre vaccinare provenite dintr-o parte a clericilor. Țara vă va fi recunoscătoare, chiar dacă vor fi și oameni nemulțumiți”, se arată în comunicatul de presă citat.

De menţionat că Prea Sfinţia Sa Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a fost unul dintre puţinii înalţi ierarhi ortodocşi care nu a exprimat poziţii conspiraţioniste legate de vaccinare. Dimpotrivă, a anunţat că se va vaccina de îndată ce avea posibilitatea, lucru pe care, probabil, l-a şi făcut.

Şi pentru presă au avut un mesaj cei de la RBL: Doamnelor și domnilor jurnaliști, sunteți cea de-a 4-a putere în stat și vă exercitați această putere în fiecare zi în emisiuni, în dezbateri, în știri și în postări pe Facebook.

Opriți dezinformările referitoare la vaccinare, nu le mai diseminați, opriți microfonul „părerologilor” în materie de vaccinare. Lăsați doar specialiștii să vorbească. Astfel,  puterea voastră va fi pusă în slujba binelui acestui popor”.

Comunicatul de presă din care am citat aici poate fi lecturat integral accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...

Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale la Muzeul Goleşti

În perioada 30 septembrie - 2 octombrie, Muzeul Goleşti...

TOP 4 lucruri care te opresc din a avea viața pe care ți-o dorești 

Te afli într-un punct al vieții în care te...

Urşii atacă din ce în ce mai des gospodării din satul Brăduleţ. Zeci de animale, omorâte

Atacurile urşilor în satele din zona Curtea de Argeş...