O turistă din București a aflat ieri, de la jandarmi, cât „costă” hrănirea unui urs

Date:

Share post:

„Ieri, 13 iulie, jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu au constatat, în apropiere de barajul Vidraru, prezența unui urs, dar și a unei turiste care hrănea animalul, din autoturismul personal”, a informat azi biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

„Animalul sălbatic a fost îndepărtat în mediul natural, iar femeia din municipiul București, în vârstă de 35 de ani, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea și, având în vedere faptul că sunt imprevizibile, să nu le hrănească si să nu se apropie pentru a le fotografia”, se menţionează în documentul citat.

De menţionat că astfel de cazuri, de hrănire a urşilor, sunt foarte dese în sezonul estival, în special pe Transfăgărăşan, acolo unde urşii au devenit adevărate atracţii turistice.

Unii turişti, care nu ţin cont că ursul e, totuşi, un animal sălbatic, au fost răniţi, cum a fost cazul unui bărbat care anul trecut a fost atacat de urs, chiar în zona barajului Vidraru, şi a avut noroc că a scăpat doar cu o mână sfâşiată.

Salvamontiştii argeşeni îi sfătuiesc pe turişti să evite hrănirea urşilor. „Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Omul nu este o pradă pentru urs, dar dacă primeşte mâncare în mod constant va considera normal să primească în permanenţă, ceea ce-l va face sa devină agresiv”, au transmis cel de la Salvamont Argeş.

sursa foto: Facebook/Info Trafic Piteşti/Laurenţiu Guţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Kevin Doukouré, mijlocaș ivorian campion cu Farul, legitimat de FC Argeș

Kevin Doukouré, un mijlocaș central campion cu Farul Constanța,...