Vestea că echipa de fotbal FC Argeş Piteşti, fostă dublă campioană a României, deţinută actualmente de municipalitate (şi deci fără drept de a promova în prima ligă) ar putea beneficia de investitori privaţi, a făcut repede înconjurul judeţului şi nu numai.

Concret, pentru a putea promova, FC Argeş trebuie să se transforme din entitate de drept public, cum e acum, într-una privată, ceea ce presupune investitori privaţi.

Or, până acum, Argeşul nu a avut aşa ceva, de la preluarea mărcii şi a palmaresului de către Primăria Piteşti.

Aceşti investitori au apărut acum. E vorba de un grup format din impresara Ana Maria Prodan, soţia fostului jucător, actualmente antrenor în ţările arabe, Laurenţiu Reghecampf, de omul de afaceri Claudiu Florică şi de avocatul Dan Idiţa.

Preşedintele clubului FC Argeş, consilierul local şi fruntaşul PSD Cristian Gentea, a confirmat discuţiile cu grupul celor trei, spunând că „până la 30 iunie trebuie să schimbăm entitatea clubului din public în privat…pentru că la anul vrem să promovăm”.

Ana Maria Prodan, nu prea iubită de suporteri

Impresara Ana Maria Prodan (47 de ani) a mai avut experienţe asemănătoare în fotbal. A fost preşedinte de club la echipele CS Buftea şi FC Snagov, preşedinte executiv la Universitatea Cluj-Napoca, dar şi manager general la Gloria Bistriţa şi Concordia Chiajna.

Dacă la Buftea, Snagov şi Chiajna n-a avut probleme cu suporterii, pentru că acele echipe nu prea au aşa ceva, la Cluj-Napoca şi la Bistriţa dna Prodan a avut viaţă grea.

În special la Cluj-Napoca, acolo unde suporterii „şepcilor roşii” au contestat-o îndelung pe starleta TV, fostă fotomodel, cunoscută pentru limbajul său adesea vulgar şi comportamentul aşişderea.

La un moment dat, la iniţiativa unui jurnalist de acolo, suporterii lui U au început să strângă semnături pentru ca Prodanca să fie declarata persoană indezirabilă la Cluj-Napoca.

Exasperaţi de limbajul strident-contondent al femeii, suporterii Universităţii i-au pichetat domiciliul, afişând o pancartă imensă, cu textul „Dragostea se face-n minim doi, Ana Maria Prodan şi noi”.

Sursa foto: Silviu Cristea Photography

Într-un final, după ce a scandalizat tot Clujul, femeia a fost nevoită să plece, dând prilej colegilor de la Evenimentul Zilei să titreze „Mahalagioaica Anamaria Prodan, alungată din Cluj”.

Investitor cu probleme penale

Avocatul Idiţa nici nu ar trebui băgat la categoria investitori, dumnealui urmând, dacă asocierea cu FC Argeş se parafează, să se ocupe de latura juridică.

Cealaltă sursă de investiţii pentru FC Argeş ar urma să fie afaceristul Claudiu Florică.

Acesta a fost director al reprezentanţei din România a firmei Fujitsu Siemens. Calitate în care a fost acuzat de spălare de bani în dosarul numit de presă „Microsoft”.

Claudiu Florică, împreună cu Khalil Abi Chanin, patronul firmei Romanel, importatorul exclusiv în România al produselor LG, și Nicolae Culacov, patronul firmei Omnitech, au fost acuzaţi că au oferit şpagă pentru ca Guvernul să cumpere prin firmele lor licenţe Microsoft pentru calculatoarele sale.

Conform DNA, persoanele anchetate (foşti miniştri PSD şi PDL, între alţii) ar fi pretins şpăgi 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane de dolari SUA; cât valora contractul guvernamental.

Dosarul nu e finalizat nici acum, dar cei de la Gazeta Sporturilor au aflat că dl Florică e cercetat sub control judiciar.

Totul se decide în două săptămâni

Potrivit celor de la stiridepitesti.ro, „peste două săptămâni pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești va exista o Hotărâre de Consiliu, prin care se va cere formarea unei societăți al cărui singur scop să fie fotbalul.

Investitorii vor prelua atât echipa mare cât și Centrul pentru Copii și juniori.

De asemenea, un profesor (nu se ştie cine – n.r.) va participa la toate meciurile lui FC Argeş pentru a evalua jucătorii, în urma acestei analize unii dintre ei urmând să plece de la echipă”.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here