O secţie a Spitalului de Pediatrie din Piteşti, modernizată integral

Date:

Share post:

„În cursul zilei de azi, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și Ion Mînzînă, împreună cu directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru şi Doina Fănică, lidera Sindicatului SANITAS Argeș, au vizitat Spitalul de Pediatrie Pitești„, anunţă biroul de presă al Consiliului Judeţean Argeş.

Demersul a avut un dublu scop: „trecerea în revistă a Secției Pediatrie I – etaj 5 al unității sanitare, proaspăt reabilitată și modernizată, precum și sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii, printr-un gest simbolic, fiecare mămică însoțitoare și cadrele medicale primind câte o floare cu acest prilej.

Lucrările de reabilitare s-au desfășurat în perioada 04.10.2018 – 22.02.2019, fiind  efectuate reparații capitale la Secția Pediatrie I – Etaj 5, unde se acordă asistență medicală spitalicească bebeluşilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.

Secția, unde își desfășoară activitatea 3 medici, 14 asistenți medicali, 5 infirmiere și 5 îngrijitoare, dispune de 40 paturi de spitalizare continuă, la care se adaugă 4 paturi pentru spitalizare de zi și 25 paturi pentru însoțitori, beneficiarii fiind un număr de aproximativ 2.700 pacienti externați anual, precum și aparținătorii acestora.

Saloanele au fost dotate cu:

Ø  Paturi, pătuțuri și noptiere  noi;

Ø  Prize de oxigen/aspirație;

Ø  Grupuri sanitare proprii saloanelor, acolo unde structura spitalului a permis;

Ø  Corpuri de iluminat, prize și sonerii la fiecare pat;

Ø  Masă și scaune în fiecare salon;

Totodată, s-au amenajat spații absolut necesare funcționarii unei secții de pediatrie, respectiv sală  de tratamente/ pansamente, un punct de recolte probe biologice, subzona septică, mic oficiu alimentar cu anexele sale si sala de mese, spațiu pentru depozitare lenjerie curată/ lenjerie murdară, spațiu pentru depozitarea temporară a deșeurilor periculoase, spaii pentru ustensile de curățenie (separate pe afecțiuni), spații pentru materiale sanitare și consumabile, grupuri sanitare pentru personal.

Prin reparația capitală a Secției Pediatrie I – etaj 5 se continuă procesul de reabilitare a tuturor secțiilor din spital, după ce în luna februarie a acestui an a fost dată în folosință noua bucătărie a spitalului”, mai informează comunicatul de presă citat.

sursa foto: Spitalul de Pediatrie Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...