Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a anunţat azi că va propune în prima şedinţă de Consiliu Local al Piteştiului, de luna aceasta, că va propune ca sportivului de excepţie care e Robert Glinţă să i se acorde titlul de cetăţean de onoare al urbei.

Robert Glinţă „ne-a făcut mândri că suntem piteşteni”, a spus dl Gentea.

Înotătorul s-a născut acum 24 de ani, la Piteşti, şi e legitimat actualmente la clubul Dinamo Bucureşti. Robert a stabilit, în cariera sa, aproape 100 de recorduri naţionale la copii, juniori şi seniori şi e calificat la Olimpiada de la Tokyo, după ce participase şi la cea precedentă, de la Rio de Janeiro.

Are în palmares, printre multe alte medalii şi distincţii, titlul mondial la juniori, în proba de 100 de metri spate şi titlul european, tot la 100 m spate, la seniori, obţinut anul acesta, la Budapesta.

În toamna lui 2018, într-un interviu pe care ni l-a acordat, Robert Glinţă mărturisea următoarele: „Eu ştiu că o putere mare vine şi cu o responsabilitate foarte mare, iar mie tocmai de aceasta mi-a plăcut şi îmi place în continuare sa fac aceste „sacrificii”. Eu nici nu le percep aşa. Pentru mine nu sunt sacrificii, ci este un stil de viaţă pe care l-am adoptat cu plăcere, având un scop foarte bine definit.

De momente grele am parte şi eu, ca toată lumea, dar greul la mine este o normalitate. Pe asta se bazează marea performanţă şi de aceea foarte puţini ajung să o facă. Tocmai pentru că e greu nu este la îndemâna oricui. Scopul meu nu este să renunţ  atunci când îmi este greu”.

Prin urmare, iniţiativa primarului Gentea de a-l recompensa pe marele campion Robert Glinţă cu titlul de Cetăţean de Onoare al Piteştiului ni se pare cea mai bună iniţiativă din câte a avut dl Gentea, de când a ajuns primar al oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here