Anca Oana Preda, o profesoară de limba română de la liceul „Ion Mihalache” din Topoloveni (detaşată de opt ani de la Şcoala Gimnazială din comuna Ştefan cel Mare), în vârstă de numai 46 de ani, a murit zilele trecute, ucisă de coronavirus. Femeia nu suferea de alte boli, dar a contractat infecţia de la mama ei, pe care o îngrijea acasă.

Profesoara era cunoscută ca o antivaccinistă convinsă, care nu credea nici măcar în existenţa virusului Covid-19. De aceea, probabil, a şi refuzat nu doar să se vaccineze, ci să se şi testeze. Echipajul medical care a sosit la domiciliul ei, pentru a o testa pe mama sa, i-a propus şi profesoarei să se testeze, întrucât prezenta simptome ale infecţiei.

Aceasta, însă, a refuzat testarea.

Ulterior, starea de sănătate a profesoarei Preda s-a agravat mult prea mult atunci când a cerut ajutor medical. Echipajul medical sosit la locuinţa sa a găsit-o în stop cardio-respirator, însă, a reuşit să o readucă la viaţă şi să o transporte la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti.

Aici, în ciuda eforturilor medicilor, a murit la scurt timp după internare. Femeia a aşteptat mult prea mult înainte de a cere ajutorul medicilor.

Mama femeii, ca de altfel şi sora ei, au supravieţuit şi se află la acasă, urmând tratament medical.

sursa foto: Roxana Anastasiu Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here