Prim-ministrul României, dna Viorica Dăncilă, pare a fi într-un perpetuu război cu limba română, pe care o martelează fără milă ori de câte ori deschide gura.

Iată câteva noi mostre de prostie crâncenă, etalate nonşalant de doamna premier, la o discuţie liberă cu jurnaliştii, ieri, la Târgu Ocna, judeţul Bacău:

„Ne-am trezit dintr-o dată cu țara cu mii de calamități, cu multe aluviuni și cu multe probleme create datorită intemperiilor vremii…Am fost aici când calamitățile au provocat atâtea neajunsuri, atâtea dezastre…Am spus că datorită intemperiilor vremii am avut calamități…am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea”.

Conform dicţionarelor limbii române, intemperii înseamnă vreme rea, deci ale naibii intemperii nu pot fi altfel decât ale vremii. Chestiune cu care, evident, doamna premier Dăncilă nu e la curent.

Alta şi mai şi: „Să nu uităm…după decembrie vremea nu ştim cum va fi. În fiecare an a fost vremea foarte capricioasă, vin zăpezile și atunci putem să ne confruntăm din nou cu situațiile pe care le-am avut în iunie-iulie”.

Imaginea este de arhivă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here