De vreo două săptămâni încoace, aproape că nu e autoritate a statului român care să nu recomande cetăţenilor să se spele pe mâini cu apă şi săpun, ca măsură de prevenţie împotriva infectării cu coronavirus.

Trecem peste faptul că spălatul mâinilor cu apă şi săpun e necesar nu doar în vremuri de epidemie, ci zi de zi.

Revenind la sfatul competent, repetat obsesiv de toate autorităţile locale, judeţene, naţionale, redăm mai jos o întrebare formulată de dna Simona Niculescu, din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, cea care a obligat în Justiţie Primăria şi Consiliul local să introducă apă curentă în sat şi să repare drumul (fără urmări în practică, încă):

„În contextul măsurilor dispuse de către domnul Arafat pentru a preveni răspândirea coronavirusului, am o întrebare la adresa dumnealui, că tot a participat la proces : eu cum să procedez să mă spăl pe mâini de câteva ori pe zi? Cu ce?”

Reamintim că în satul Valea Brazilor nu există apă curentă, ci doar câteva fântâni, insuficiente pentru săteni şi animalele lor.

Iar Valea Brazilor nu e un exemplu singular. Sunt foarte multe sate în Argeş, ca şi în alte judeţe ale României, în care electricitatea e singurul atribut prezent al civilizaţiei.

Apă curentă nu, reţea de gaze nu, de canalizare nici n-are sens să vorbim.

Deci, doamnelor şi domnilor de la DSP, Prefectură, Consiliul Judeţean şi restul autorităţilor judeţene, că sunteţi puzderie: oamenii de la sate cu ce să se spele pe mâini?

La fântânile care nu-s destule nici alea, iar unele sunt vai de mama lor, necurăţate, nedezinfectate, cu apa plină de nitriţi, nitraţi etc?

Cu promisiuni electorale? Cu flăcările alea ale Centenarului, aprinse cu alai mare prin tot judeţul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here