O fraudă cu fonduri europene la mănăstirea Cetăţuia de la Cetăţeni schimbă jurisprudenţa în domeniu

Date:

Share post:

„Curtea de Justiție a UE (CJUE) a decis că declararea în fals a îndeplinirii unor obligații în perioada de sustenabilitate (post-implementare) a unui proiect cu fonduri comunitare constituie fraudă cu bani europeni, chiar dacă beneficiarul a folosit fonduri proprii în această etapă, potrivit deciziei instanței de la Luxembourg în urma sesizării de către Tribunalul Argeș”, au anunţat azi colegii de la G4Media.

Este vorba despre un proiect cu fonduri europene pentru promovarea turistică a mănăstirii de la Cetăţeni, pus în practică pe vremea când ministrul Dezvoltării era celebra Elena Udrea. Proiectul avea o valoare de puţin peste un milion de lei.

„Potrivit CJUE, contractul de co-finanțare prevedea că ”beneficiarul urma să efectueze, din fondurile proprii, în perioada ulterioară executării proiectului, și anume perioada de sustenabilitate a proiectului, tipărirea și distribuirea de materiale de promovare, precum pliante, vederi, broșuri, albume fotografice și ghiduri turistice, pentru a asigura publicitatea proiectului.

Ulterior, la un control, Ministerul Dezvoltării a descoperit că primarul de atunci din Cetățeni nu a putut demonstra că a tipărit și distribuit pliantele de promovare și ghidurile turistice, deși s-a angajat să facă acest lucru”, se mai scrie în articolul citat.

Pe acesta din urmă îl puteţi lectura integral accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: Facebook/Marian Donoiu

Vizite4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...