O firmă de piraţi informatici, „călcată” în zori de zi de „mascaţii” Poliţiei

Date:

Share post:

„La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuința unei persoane, sediul și un punct de lucru al unei societăți comerciale, într-un dosar penal ce privește reproducerea neautorizată de programe, utilizate în domeniul industrial”, a transmis azi biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Activitatea infracţională investigată de poliţişti începuse, conform acestora, încă din 2007.

„Din cercetări a reieșit că, din decembrie 2007 și până în prezent, reprezentați ai societății comerciale ar fi reprodus, în mod neautorizat, două programe software din domeniul industrial, împreună cu programele de completare ale acestora, cu încălcarea, în mod repetat, a drepturilor de autor a două firme de software din Franța și SUA, deși nu ar fi deținut licențe pentru acestea.

Prejudiciul estimat de firmele deținătoare ale drepturilor de autor, pentru reproducerea neautorizată a programelor, este de aproximativ 1.750.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe unități de calcul și documente cu valoare probatorie.

Administratorul societății, un bărbat, de 41 de ani, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri, urmând să fie luate măsurile legale care se impun, după administrarea probatoriului.

Cercetările sunt continuate pentru reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă, conform Legii 8/1996 referitoare la dreptul de autor și drepturile conexe”, a mai informat Poliţia.

Actualizare – Poliţia Argeş a revenit cu o informare în care menţionează că activitatea infracţională a grupării anchetate despre care e vorba aici a început în 2017, nu în 2007, cum fusese difuzat iniţial.

sursa foto: Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la Roma

Într-o postare făcută de către Federaţia Română de Nataţie...

Tânără de 20 de ani din Piteşti, şi băută, şi drogată, la volan

Din ce în ce mai des în ultimul timp,...

Profesor universitar clujean, în presa israeliană: Viktor Orban, un Nicolae Ceauşescu mai „spălat”

Profesorul universitar Zoltan Tibori Szabo, de la Universitatea Babeş-Bolyai...

Cod galben de caniculă, azi, mâine şi poimâine

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...