O firmă de construcţii din Moşoaia a reabilitat din temelii o şcoală din Tulcea în nici jumătate din termenul contractual

Date:

Share post:

Ne-am obişnuit, în Argeş, ca atunci când vine vorba de lucrări publice, cuvintele de ordine să fie lucrul de proastă calitate şi tărăgănarea la nesfîrşit a termenelor de execuţie. Zilele acestea, însă, o mică firmă de construcţii din Argeş vine să arate că se poate şi altfel.

Compania TLD Solution Grup, cu sediul în satul Hinţeşti, comuna Moşoaia, a impresionat plăcut autorităţile locale din oraşul Măcin, judeţul Tulcea, reabilitând din temelii şi modernizând ca la carte o şcoală gimnazială din micul oraş dobrogean în numai 10 luni. Aceasta deşi termenul contractual era de 22 de luni!

Performanţa nu a scăpat atenţiei presei locale din Tulcea: „… unii primari gospodari au avut ce oferi azi, în prima zi de şcoală, elevilor reveniţi în clase şi în bănci: şcoli reabilitate, clase de curs frumos amenajate şi mobilier şcolar nou şi de calitate.

Poate cel mai bun exemplu de şcoală reabilitată este cel al Şcolii Gheorghe Banea din Măcin. Anul trecut în luna noiembrie, Primăria Măcin elibera autorizaţia de construcţie pentru proiectul “Reabilitare, modernizare, şi dotare – Şcoala Gimnazială Gheorghe Banea” cu termen de finalizare a lucrărilor … 9 septembrie 2022.

https://infotulcea.ro/sefa-invatamantului-tulcean-a-deschis-anul-scolar-la-macin/

Un termen rezonabil de 22 de luni pentru complexitatea lucrărilor, printre acestea şi primul sistem centralizat de intervenţie la incendiu cu un bazin de 60 de metri cubi de apă şi o centrală de avertizare fum şi foc modernă tocmai pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendii conform noii legislaţii de după tragedia de la Colectiv.

Proiectantul Modvest Construct 2000 dar mai ales firma de construcţii argeşeană, TLD Solution Grup Piteşti au oferit săptămâna trecută cea mai frumoasă surpriză celor 370 de elevi din cele 13 clase de gimnaziu: au anunţat autoritatea locală că au finalizat lucrările în numai 10 luni!”, a informat azi cotidianul online InfoTulcea.

Şcoala din Măcin renovată de firma argeşeană arată impecabil

„E extraordinar ce au putut face oamenii aceştia (cei de la TLD Solution Grup – n.r.) Deja alţi primari din judeţul nostru se interesează de firma din Argeş, pentru alte lucrări de acest gen. Cine n-ar vrea să aibă parte de execuţie de calitate şi de devansarea termenelor contractuale”, ne-a spus colegul Irinel Călin, de la site-ul InfoTulcea.ro

„Cu seriozitate, perseverenţă şi cu ajutorul oamenilor, se poate”

Am luat azi legătura cu dna Andreea Poşircă, administrator al firmei din Moşoaia care i-a uimit pe edilii tulceni şi am întrebat-o, firesc, cum a fost posibil să execute în 10 luni ceea ce trebuia executat în 22, şi în condiţii de calitate deosebite, după cum spun beneficiarii din Măcin.

„Mulţumesc pentru aceste aprecieri. Totul a fost posibil prin muncă, prin seriozitate şi prin perseverenţă, dar şi cu ajutorul factorilor locali, mă refer la Primăria oraşului Măcin şi la conducerea şcolii.

Vreau să vă spun că ne-am bazat, în principal, pe muncitori de la noi din judeţ, care au venit la Măcin şi pe care i-am cazat acolo pe durata lucrărilor. Bineînţeles, am colaborat şi cu forţă de muncă locală, dar baza au reprezentat-o oemnii noştri din Argeş. Mai avem o lucrare câştigată în judeţul Tulcea, o grădiiţă din oraşul Isaccea, pentru care tocmai am primit ordinul de începere a lucrărilor. Dacă ne ajută evoluţia pandemiei şi vremea, sperăm să devansăm şi acest proiect”, ne-a declarat dna Poşircă.

Nota redacţiei – Menţionăm că între societatea care editează site-ul nostru şi firma TLD Solution Grup din Moşoaia nu există nicio relaţie contractuală sau de altă natură. Acest articol nu a fost nici solicitat, nici plătit de firma menţionată.

sursa foto: Info Tulcea

Vizite2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...