Pompierii de la ISU Argeş au avut, în cursul nopţii trecute, până spre dimineaţă, o intervenţie extrem de dificilă, la un incendiu de o violenţă rară, care a cuprins o gospodărie din satul Buneşti, comuna Mălureni.

Focul cuprinsese două case şi alte câteva anexe.

Alarma a fost dată puţin după miezul nopţii. Iniţial, pompierii au estimat că incendiul poate fi stins cu ajutorul a trei autospeciale de stingere, însă, după ce primii salvatori au ajuns la faţa locului, au mai chemat în ajutor încă alte două maşini de pompieri.

Cu mare greutate, s-a reuşit limitarea extinderii focului la locuinţele din vecinătate (unora dintre acestea, le-au plesnit geamurile, din cauza temperaturii mari) şi, dimineaţă, după 5-6 ore de luptă cu flăcările, stingerea incendiului.

… „pompierii s-au luptat cu incendiul, din cauza cantității foarte mari de materiale combustibile și a suprafeței incendiate, realizând alimentarea autospecialelor în navetă de la hidranții din comună și desfășurând acțiunea de stingere pe mai multe sectoare de intervenție”, a comunicat ISU Argeş.

Pentru proprietara gospodăriei, o femeie de 60 de ani, pompierii nu au mai putut face nimic. Biata femeie a murit carbonizată, surprinsă fiind de foc în interiorul uneia dintre cele două case.

„Au ars două case (circa 60mp una, respectiv 40 mpcealaltă), dar şi aproximativ 700 mp de clădiri anexe (depozit, hambar etc) …
Cauza probabilă a declanşării incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor electric defect sau neizolat corespunzător”, a comunicat azi biroul de presă al ISU Argeş.

Într-una dintre anexe, pompierii au găsit, făcute scrum, vreo 300 de televizoare, depozitate acolo, probabil, în vederea comercializării.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here