O tânără femeie, pasionată de munte, dar şi de telefoane mobile, i-a făcut, aseară, să râdă în hohote pe cei de la Salvamont Argeş, de veghe în masivul Făgăraş din nordul judeţului.

Redăm mai jos povestea, aşa cum a narat-o aseară unul dintre salvamontiştii de serviciu, pe contul de Facebook al instituţiei.

„Apel direct, astazi… o voce feminina, placuta, vioaie.
„- Buna ziua, ma numesc …. si as dori sa va cer ajutorul. Va rog sa ma ascultati…” Ma incordez si ma gandesc cine e de serviciu, pe cine stiu ca e disponibil azi…
„- Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului.” Ups, imi zic, colegii de la Negoiu ar fi mai aproape, pana ajung cei din Cota 2000 si Balea Lac.
„- La coborare, am scapat telefonul pe un valcel lateral” Ei, si? Imi zic… „Care ar fi sansele sa il recuperez? Stiti, am informatii foarte importante pentru mine in acel telefon!”. Nu-mi vine sa cred…
„- Zero, niciuna!” zic eu.
„- Da, dar sa stiti ca i-am gasit carcasa, deci e pe acolo!”
„- Imi pare rau, noi salvam oameni, nu cautam telefoane intr-un valcel inzapezit, sub Negoiu. Acul in carul cu fan e nimic fata de ce vreti dumneavoastra!”
„- Nici daca platesc?”
„- Puteti plati un ghid montan ca sa va insoteasca pana acolo. Noi nu cautam telefoane contra cost…”
Vizibil dezamagita, usor enervata, ma saluta si inchide.

Morala: daca derapati cu autoturismul, dar nu sunteti raniti, daca va pierdeti telefonul, daca pica netul la cabana, va rugam sa nu apelati Salvamont. Ati putea bloca linia pentru o alarma reala”.

Ne-am interesat, nu e nicio glumă. Faptul e real. Aşa că reiterăm mesajul transmis de salvamontistul de serviciu duduii care-a rămas fără telefonul mobil, pe munte: salvamontiştii salvează oameni, nu telefoane.

sursa foto: Facebook/Salvamont Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here