România va fi reprezentată la următoarea ediţie a celebrului concurs internațional Eurovision de o artistă practic necunoscută până acum, pe nume Ester Peony, din Canada.

Ea a câștigat selecția națională și va urca în luna mai, pe scena de la Tel Aviv, gazda competiţiei din 2019. Ester va cânta acolo melodia numită „On a sunday” , compoziţie proprie.

Ester Peony are, însă, rădăcini româneşti. Mai precis, argeşene. S-a născut la Câmpulung Muscel, unde a fost crescută de bunica ei.

Apoi a plecat împreună cu părinţii în Canada, în zona francofonă Quebec. În urmă cu 14 ani, tânăra s-a întors în România, la Piteşti, unde s-a înscris la liceul de muzică „Dinu Lipatti”.

„… am studiat şi pian şi chitară. În clasa a IX-a m-am înscris la canto clasic şi acolo am început să învăţ mai multe despre arta cântecului.

Uşor-uşor am ajuns şi la Bucureşti, în studioul Scandalos Music, unde l-am întâlnit pe Gâscan (producătorul ei – n.r.). Ne-a prezentat o piesă şi anume Sub aripa ta.

Piesa a intrat la radio şi la TV şi cumva de acolo a început cariera mea muzicală”, a declarat artista colegilor de la Radio Cluj-Napoca.

Artista, la Tel Aviv, unde va cânta în mai pentru ţara ei natală

Ester Peony a mai dezvăluit că numele de scenă vine de la Ester, care e prenumele său, iar Peony (bujor, în engleză) vine de la prenumele mamei sale, Bujorica.

Artista care va reprezenta România la Eurovision e programată să cânte în a doua semifinală, care va avea loc în data de 16 mai.

Finala e programată două zile mai târziu. Succes, Ester!

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here