„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș a primit, săptămâna aceasta, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – regiunea Sud Muntenia”, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă – tip C, proiectată conform normelor europene.

Ambulanța de tip Renault Master, în valoare de aproape 500.000 de lei, asigură intervenţia cu maximă operativitate, atât în scopul asigurării supravieţuirii victimelor accidentelor, cât şi efectuării manevrelor medicale pentru a preîntâmpina agravarea stării acestora, pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de urgenţă, care includ una sau mai multe persoane aflate în pericol, ca urmare a imposibilităţii temporare de a se îndepărta de spaţiul de risc, la accidente rutiere, afecţiuni cardiace, afecţiuni respiratorii, intoxicaţii, arsuri sau orice alte situaţii care pot pune viaţa în pericol.

Echipajul este format din minimum patru persoane: un medic de urgenţă sau un medic de anestezie terapie intensivă, un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, o persoană cu pregătire paramedicală care a absolvit cursul de prim ajutor calificat și un conducător auto pompier care a absolvit cursul de prim ajutor calificat sau un conducător auto ambulanţier”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Argeş.

Salvatorii de vieţi au, astfel, la dispoziţie încă o autospecială modernă, cu care pot salva vieţi. În sfârşit, o cheltuială făcută cu folos de Guvernul Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here