Poimâine seară, la sala Mare a Teatrului Davila din Piteşti va avea loc spectacolul cu piesa „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale.

Deşi titlul e unul des întâlnit pe afişele teatrelor de pe tot cuprinsul ţării, reprezentaţia de poimâine de la Piteşti vine cu ceva inedit.

„Credem că-l ştim pe de rost pe Caragiale, dar nu e chiar aşa. Sunt atâtea şi atâtea nuanţe, atâtea interpretări…noi venim în acest spectacol cu multe elemente de noutate”, spune dna regizor Roxana Marian (foto jos), asistent regie al spectacolului.

Regia e asigurată, în acest caz, de un nume greu al dramaturgiei româneşti, în persoana dlui Laszlo Bocsardi (foto sus), de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, laureat al unui premiu al Uniunii Teatrale din România UNITER, în 2012, şi nominalizat în alte 3-4 rânduri la premiile UNITER.

Pentru această inedită punere în scenă, regizorul Bocsardi a deplasat o echipă întreagă de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş.

Aceasta îi cuprinde pe Jozsef Barta (decoruri), Zsuzsanna Kiss (costume), Noemi Bezsan (coregrafie), Magor Bocsardi, fiul regizorului (muzică), Csaba Csiki (video) şi Tamas Banyai (light design).

Din distribuţie fac parte: Constantin „Bebe” Cotimanis, Petrișor Stan, Constantin Tache Florescu, Oana Marcu, Ada Dumitru, Alex Macavei, Emanuel Bighe,Tatiana Serghi, Ruxandra Tomescu, Gogu Preda, Andrei Nedelea şi Alexandru Nuță.

Demn de semnalat e că spectacolul vine să aniverseze 140 de ani de când „O noapte furtunoasă” a fost pusă în scenă pentru prima dată, la „Naţionalul” din Bucureşti.

sursa foto: Facebook, UNITER

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here