Numărul de şomeri din judeţul Argeş s-a înjumătăţit în ultimii 20 de ani

Date:

Share post:

Numărul de şomeri oficial înregistraţi în judeţul Argeş a scăzut cu 46,6% din anul 2003 până azi, arată o statistică întocmită de ziarul Ring.

Concret, în anul 2003 în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) 15.111 şomeri. După 20 de ani, în 2023, cifra a scăzut la numai 7.595, adică s-a redus cu aproape jumătate (46,6%).

Situaţia e asemănătoare la nivelul întregii ţări, cele mai mari scăderi fiind în Cluj şi Ilfov: peste 80 de procente. Un singur judeţ din ţară – Satu-Mare – a înregistrat o creştere a numărului de şomeri.

Cifrele „arată că mediul economic s-a îmbunătăţit în România, dar sunt şi alti factori care au contribuit la acest aspect. Numărul şomerilor s-a redus şi pentru că a crescut fluxul migraţiei, şi pentru că tot mai multi romani se angajează, dar si pentru ca s-a modificat legislatia muncii„, se menţionează în articolul citat.

În plus, judeţul Argeş a beneficiat din plin de dezvoltarea fără precedent a platformei Dacia de la Mioveni. Şi încă beneficiază. Fără Dacia, judeţul Argeş ar fi devenit, foarte probabil, un fel de Vale a Jiului sau de Teleorman.

Analiza integrală publicată de ziarul Ring, aici.

sursa foto: arhivă ArgeşulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş l-a legitimat pe Andrei Şerban, ultima dată la Chindia Târgovişte

FC Argeş a anunţat azi oficial legitimarea lui Andrei...