Nu primarul vâră o localitate în carantină, ci Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Date:

Share post:

„Stopați informațiile false și zvonurile total neadevărate care circulă în oraș, prin care se afirmă faptul că primarul sau primăria intenționează să închidă Mioveniul ca măsură de carantină! Primarul NU ARE acest atribut legal și nu poate lua o astfel de decizie, cu o greutate atât de mare”, a simţit nevoia să transmită primarul din Mioveni, Ion Georgescu, concitadinilor săi.

„Carantina zonală este decisă atunci când se constată că riscul răspândirii comunitare nu mai poate fi controlat prin alte metode de protecție sanitară.

Conform legislației, o zonă ori o localitate poate fi plasată sub carantină printr-un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (dr. raed Arafat – n.r.) sau a unei persoane desemnate, în baza unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (condus de prefectul Emanuel Soare – n.r.), doar cu avizul Institutului Național de Săntate Publică.

Așadar, este exclusă informația/posibilitatea ca primarul sau un factor administrativ local să poată adopta un astfel de ordin.

În acest context, în cursul zilei de astăzi, la sediul Prefecturii Argeș va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar în baza rapoartelor instituțiilor abilitate cu rol de monitorizare și control în zona sănătății publice se va lua o decizie privind posibilitatea carantinării unora dintre localitățile din Argeș”, a mai afirmat primarul Ion Georgescu.

Foarte adevărat ce spune dumnealui: nu primarii decid ca o comună/oraş să intre în carantină, ci Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimă instanţă, însă, e vorba de comportamentul locuitorilor, nu de altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular