„Astăzi, în Argeș, la un centru comercial din Piteşti, a fost lansată Campania „Hoții îți invadează intimitatea”, care are ca scop conştientizarea rolului şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe”, a anunţat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

„Campania ,,Hoții îți invadează intimitatea”, desfăşurată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Feroneria Prod S.A., îşi propune scăderea gradului de vulnerabilitate, abordarea acestui tip de criminalitate reprezentând o constantă a intevenţiilor preventive ale Poliţiei Române.

Noutatea campaniei din acest an constă în conceptul creativ, al folosirii unei tehnologii de actualitate, realitatea virtuală (Virtual reality/VR), care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate avea impresia de prezență fizică, aproape veridică, în anumite locuri reale sau imaginare.

Filmul realizat în cadrul campaniei oferă spectatorilor posibilitatea să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință. (https://youtu.be/IqmFVhQxvcI )

În cadrul acțiunii de astăzi, cetăţenii s-au transpus în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni au fost completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite și în continuare recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, la nivel naţional se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri ţintă şi distribuiri de materiale informative. De asemenea, în cadrul campaniei va fi realizată o aplicație pentru rețelele de socializare, dedicată exclusiv campaniei, respectiv #acasainsiguranta.

Aşa cum vom face şi pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetăţean în parte:

• Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă sau lipsești pentru perioade scurte de timp;

• Limitează cercul persoanelor care cunosc despre eventuala plecare și nu transmite informații personale pe rețelele de socializare (nu posta că urmează să pleci, destinația călătoriei sau poze din interior cu obiecte de valoare sau felul în care le păstrezi);

• Montează o încuietoare de calitate și un sistem electronic de alarmă împotriva efracției (contactează firme specializate în comercializarea și montarea sistemelor de pază și alarmare, în scopul amplasării în interiorul locuinței sau a clădirii rezidențiale, care își vor dovedi utilitatea);

• Nu păstra sume mari de bani, bijuterii sau obiecte de valoare în locuință, și nu lăsa impresia că păstrezi în casă astfel de valori”, se mai arată într-un buletin de presă al Poliţiei Argeş.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here