Nu intrăm în Schengen nici când toată lumea iese; nu vrea gauleiterul de la Viena, Karl Nehammer

Date:

Share post:

„Extinderea Schengen nu este posibilă până când acest spaţiu nu e reparat”, a declarat ieri, la Viena, cancelarul (prim-ministrul) austriac Karl Nehammer, într-o conferinţă comună cu omologul său bulgar Nikolai Denkov.

Prim-ministrul bulgar a efectuat o vizită în Austria pentru că le explica liderilor de la Viena că ţara sa, ca şi a noastră, de altfel, îndeplineşte criteriile de aderare la Schengen.

Niciun argument logic nu pare, însă, a-i putea convinge pe conducătorii Austriei, astfel că şansele ţării noastre de aderare la spaţiul Schengen anul acesta sunt cvasinule. Foarte probabil, la Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din decembrie anul acesta chestiunea aderării României şi Bulgariei nici măcar nu va fi pusă pe ordinea de zi, dată fiind opoziţia acerbă a Austriei. Şi, să nu uităm, a Olandei.

La finele lui august anul acesta, ministrul nostru de Interne, Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu omologul său austriac Gerhard Karner, chiar la Viena. Predoiu i-a spus acestuia că e foarte onorat să fie „în frumoasa dumneavoastră capitală”, în vreme ce Karner i-a spus şi faţă în faţă că „nu consider că extinderea Schengen e oportună la momentul actual”.

„Nu există nicio posibilitate ca Bulgaria și România să se alăture Schengen, nici alți membri, înainte de a fi efectuată o reformă în spațiul fără granițe”, a mai declarat cancelarul austriac Karl Nehammer pentru ziarul bulgar Dnevnik, citat de G4Media.

sursa foto: Cancelaria Federală a Austriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...

Grădina Zoologică Piteşti, deschisă în minivacanţa de Ziua Naţională

Grădina Zoologică Piteşti va fi deschisă publicului în minivacanţa...

Pompierii de la ISU Argeş, în sprijinul colegilor lor de la Constanţa

Pompierii de la ISU Argeş au trimis camioane şi...