Nu datorăm primăriilor impozite dacă acestea nu emit decizii de impunere

Date:

Share post:

Cunoscuta militantă pentru drepturi civice Simona Niculescu (foto), din Băiculeşti, preşedinte şi fondator al asociaţiei „Public Attitude”, le-a mai dat, zilele acestea, încă o lovitură autorităţilor locale din comuna Băiculeşti.

Concret, dna Niculescu nu a plătit niciun impozit autorităţii locale, pentru că aceasta nu s-a ostenit să emită cuvenitele decizii de impunere.

Exact ca în zicala cu posmagii: Primăria Băiculeşti i-ar vrea nu doar „muieţi”, ci chiar gata molfăiţi, dacă se poate, dar nu face niciun gest pentru a-i primi.

În replică, Primăria din Băiculeşti a emis titlu executoriu pentru creanţele datorate, însă, dna Niculescu s-a adresat Justiţiei, explicând că nu poate plăti niciun impozit dacă nu i s-au emis decizii de impunere.

„E ca şi cum o firmă ar plăti ceva fără să primească o factură”, a explicat dna Niculescu.

Pe rând, cele două instanţe (Judecătoria Curtea de Argeş şi Tribunalul Argeş) i-au dat dreptate.

„Primarul comunei Băiculești (Niculaie Dragnea, PSD – n.r.) a avut nevoie de explicații detaliate, nu a înțeles din prima de ce instanțele naționale au respins argumentariul primăriei -formulat prin fostul decan al Baroului Argeș, Alin Postelnicescu care, cu toate că era plătit din banii publici nu s-a învrednicit a se prezenta la instanță pentru a susține punctul de vedere al primăriei. 

Persistând în eroare, prin avocatul absenteist, Niculaie Dragnea o ținea pe a lui, că noi cetățenii am avea datoria să ne întocmim singuri “la Dolorosa”, să ne calculăm singuri dările către stat, și dumnealor doar să binevoiască să le încaseze.

Instanța i-a explicat în două rânduri edilului că noi cetățenii avem DOAR obligația de a declara proprietățile noastre, calculul și solicitarea impozitelor printr-un act administrativ fiscal care să poată fi verificat și la nevoie contestat este obligația organului administrativ al autorității publice locale.

În absența unei decizii de impunere (actul administrativ fiscal reprezentând titlul de creanță) noi cetățenii nu datorăm nimic. Este ca și cum ai cere unei firme să plătească bani fără a avea o factură la bază”, a argumentat dna Niculescu.

Situaţia de la Băiculeşti – se cer impozite şi taxe, dar autoritatea publică locală nu emite decizii de impunere – e o practică des întâlnită, la nivelul întregii ţări.

Mai multe despre acest subiect, precum şi ce puteţi face dumneavoastră, cetăţenii, executaţi silit, adesea, puteţi citi pe pagina de internet a asociaţiei „Public Attitude”, accesând link-ul de mai jos:

https://public-attitude.ro/nu-datoram-impozit-pe-cladiri-sau-teren-daca-primaria-nu-se-invredniceste-a-ni-l-cere-legal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular