„Pentru că astăzi mai mult decât oricând trebuie să fim atenți la igiena personală, pentru că astăzi planeta ne-a arătat că respectul față de mediu înseamnă respect față de sănătatea proprie și, nu în ultimul rând, pentru că astăzi putem face mult rău celor din jur aruncând la întâmplare deșeuri toxice contaminate, ne-am gândit că un semnal de alarmă tras la momentul oportun ne poate salva de un alt dezastru ecologic”.

Cei care trag semnalul de alarmă sut membrii unei cunoscute organizaţii neguvernamentale, Geeks for Democracy, deveniţi foarte cunoscuţi după o altă campanie asemănătoare (cea împotriva aruncării de chiştoace de ţigări pe jos), dar şi pentru iniţiativa „Cumpărături la uşa ta”, care a ajutat foarte mulţi oameni, inclusiv din Argeş, pe perioada stării de urgenţă.

„Ne dorim să creștem gradul de conștientizare că produsele folosite pentru a preveni infectarea în această perioadă – mănușile și măștile chirurgicale – sunt încadrate la produse de protecție medicală cu un grad mare de contaminare și cu un regim special de reciclare (deșeuri medicale).

Ne vom implica activ în a răspunde nevoii societății de a găsi soluții atât în procesul de colectare cât și în cel de distrugere și reciclare.

Menirea acestei campanii este să facă și autoritățile responsabile din administrația publică conștiente că trebuie să se adapteze vremurilor și, în regim de urgență, să asigure spațiile necesare colectării acestor deșeuri.

Pentru că aceste produse vor fi parte din rutina noastră zilnică pentru o perioadă considerabilă de timp de acum înainte, putem să căutăm împreună soluțiile pentru a asigura buna gestionare a acestor produse și suntem aici pentru a primi sugestii și a le transmite mai departe”, mai spun cei de la Geeks for Democracy.

sursa foto: Facebook/Geeks fr Democracy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here