În finala masculină de la turneul de tenis de câmp Australian Open, disputată azi, liderul mondial Novak Djokovic s-a impus fără probleme, în fața locului 4 WTA, Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2.

Pentru Djokovic, a fost al 18-lea titlu de Grand Slam şi al nouălea la Australian Open. Câştigat şi acesta, ca şi altele, de o manieră categorică.

Tenismenul sârb a mai câștigat Australian Open în anii 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 şi 2020.

Portivit site-ului digisport.ro, la festivitatea de premiere, cei doi jucători au avut un dialog fascinant:

„Când eram pe locul 500 mondial, m-am antrenat cu Novak. Erai ca un Dumnezeu pentru mine, nici nu credeam că vei schimba câteva vorbe cu mine. Dar ai vorbit ca și cum îți eram un prieten… Atunci eram pe locul 500 în lume, acum sunt pe locul 4, dar tu nu te-ai schimbat deloc. Ești un om minunat!”, au fost cuvintele lui Daniil Medvedev pentru Novak Djokovic.

„Nu m-ai mai sunat în ultimul timp pentru a ne antrena împreună, dar îți mulțumesc pentru cuvintele superbe. Ești un jucător nemaipomenit, ai arătat de ce. O să vină momentul în care vei câștiga un titlu de Grand Slam”, a spus Novak Djokovic.

O curiozitate legată de mareel campion sârb: e un sportiv care vorbeşte mai multe limbi străine. Unii spun că 10 sauu 11; cert e că există înregistrări video în care Djokovic vorbeşte fluent în engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Printre limbiel strîine în care Djokovic se descurcă onorabil se află şi limba română, deprinsă de la rude de-ale sale care locuiesc în Banatul Sârbesc, aproape de frontiera română, zonă în care mulţi sârbi ştiu româneşte şi mulţi români vorbesc sârbeşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here