Noutăţi în sistemul sanitar: pacienţi „sub acoperire”, trimişi prin spitale, să-i prindă pe medicii şpăgari

0
223

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, intenționează să trimită în spitale pacienți „sub acoperire” pentru a identifica angajații care condiționează actul medical de mită.

Acesta este unul dintre pașii unei strategii anti-corupție mai ample, gândite de Ministerul Sănătății”, a declarat Sorina Pintea (în imagine) pentru HotNews.ro

„Ministerul Sănătății a elaborat și va pune în aplicare o strategie anti-corupție, un proiect-pilot fiind deja aplicat la Spitalul Fundeni din București.

Angajații acestui spital au semnat, în această primăvară, la solicitarea conducerii unității sanitare, „declarații anti-mită”, în care își iau angajamentul să nu ceară sau primească bani de la pacienți. De asemenea, pe pereții spitalului au fost lipite afișe prin care pacienții sunt informați că angajații acestui spital nu primesc „plic”, mai scriu cei de la HotNews.

De un astfel de proiect la vreun spital din judeţul Argeş nu am auzit să fie avut în vedere. Dar, cu siguranţă, de stricat n-ar strica. Dimpotrivă.

Articolul complet din care am citat mai sus poate fi lecturat accesând link-ul de mai jos:

https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23258970-sorina-pintea-trimite-pacienti-sub-acoperire-spitale-pentru-identifica-medicii-care-cer-spaga.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here