Au trecut trei ani de când în presă a apărut vestea că echipa de fotbal de liga 3 Unirea Bascov va avea un stadion nou, dotat la nivel de top, inclusiv cu instalaţie performantă de nocturnă.

O licitaţie în acest sens fusese lansată pe platforma de achiziţii publice (SEAP) încă din februarie 2018.

De atunci şi până acum, însă, absolut nicio mişcare. Aşa că am întrebat la Primăria comunei în ce stadiu se află procedurile.

Prilej cu care am aflat că anul acesta, Consiliul Local Bascov a aprobat devizul general al obiectivului de investiţii, în valoare de puţin peste 21,8 milioane de lei (inclusiv TVA), adică aproximativ 4,5 milioane de euro.

Banii nu vor fi, însă, suportaţi de la bugetul local al comunei decât într-o mică măsură: doar 1,313 milioane de lei.

Restul până la 21,8 milioane urmează să fie suportat de la bugetul de stat, mai precis de Compania Naţională de Investiţii (CNI), după cum ne-a informat Primăria comunei, printr-o adresă semnată de primarul Gheorghe Stancu.

Primarul Gheorghe Stancu a optat să construiască un nou stadion cu bani de la CNI. Dacă-i va fi aprobat proiectul spre finanţare

Doar că, deocamdată, CNI nu a avizat favorabil documentaţia depusă de Primărie şi Consiliul Local. De fapt, nu a avizat-o în niciun fel.

„Menţionăm că în acest moment documentaţia tehnică… se află în analiza Comisiei Tehnico-Economice din cadrul CNI”, ne informează Primăria din Bascov. Când anume (şi dacă) CNI va aproba spre finanţare proiectul construirii noului stadion Bascov, e greu de estimat.

Cert e doar că lucrările de construcţie ale noului stadion din comună nu vor demara prea curând. Aproape sigur, echipa de fotbal Unirea nu va apuca să joace în acest campionat pe noua arenă. Poate nici în următorul.

În imaginea de sus, o secvenţă dintr-un meci jucat acasă de cei de la Unirea Bascov, pe actualul stadion.

sursa foto: Facebook/Unirea Bascov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here