Noul stadion al lui FC Argeş va fi proiectat de firme din Bucureşti. Când? Nu se ştie

Date:

Share post:

Primăria Piteşti şi clubul FC Argeş, ambele conduse de primarul în exerciţiu, Cristian Gentea,, au anunţat azi triumfător că „s-a semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin!” Ar fi, spune dl primar, „un cadou pentru piteşteni”. E, însă, cam mult spus „cadou”, pentru că piteştenii şi-l plătesc singuri: costul proiectarării (puţin peste 447.000 de lei) va fi achitat din bugetul local.

Câştigătoare a licitaţiei este Asocierea S.C. Tecon S.R.L. (ofertant lider) – S.C. Popp & Asociaţii S.R.L. (ofertant) – S.C. Sam Proiect Grup S.R.L. (subcontractant) – S.C. MC General Construct Engineering S.R.L. (subcontractant) S.C. BB&Asociaţii Design SRL (subcontractant). Toate firmele sunt din Bucureşti.

„Echipa este alcătuită din specialiști, arhitecți, ingineri de rezistență și de instalații cu experiență în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicați în realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele „Lia Manoliu” (fostul 23 August din Bucureşti – n.r.), Steaua, Rapid, „Ilie Oană” (din Ploieşti – n.r.), precum și la un număr important de săli de sport și bazine de înot în România”, a informat municipalitatea.

„Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hybrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 de mp.

Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc”, se mai menţionează în comunicatul de presă al Primăriei.

Investiţia ar urma să fie finanţată din bugetul de stat, în speţă din cel al Companiei Naţionale de Investiţii. Din păcate, Primăria nu a informat nici când începe execuţia proiectului noului stadion, şi nici când aceasta va trebui finalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular