Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a pus, în sfârşit, capăt scandalului de la Filarmonica din Piteşti, care durează din primăvara anului trecut.

Se ajunsese până într-acolo încât, în vara trecută, însuşi concert-maestrul Mădălin Sandu i-a cerut, public, înainte de un concert, demisia managerului Jean Dumitraşcu.

Până la urmă, dl Dumitraşcu (fost ziarist de politică, altfel scriitor şi om de litere recunoscut, dar fără nicio tangenţă cu muzica) a fost înlocuit, în locul său fiind numit tânărul Gabriel Niţă.

Dl Niţă are doar 29 de ani şi a fost angajat la Filarmonică acum 3-4 ani chiar de fostul manager Jean Dumitraşcu, pe post de …cameraman. Ulterior, a fost promovat secretar pe probleme de marketing.

Gabriel Niţă a făcut o facultate de Jurnalism şi are un doctorat în Educaţie Fizică şi Sport. În ale muzicii, nimic.

Este, însă, membru PSD şi mai e şi finul de cununie al unuia dintre cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu, şi el membru PSD de astă-toamnă, după ce mai înainte fusese liberal de tip ALDE.

Dl Niţă nu are, însă, niciun fel de pregătire în ale muzicii. Totuşi, sindicaliştii din Filarmonica l-au dorit director.

„Ştiu ce veți spune, că e membru PSD, dar, până la urmă, nu cred că dacă ești membru PSD, nu ești capabil și nu poți ajunge într-o funcție de conducere…

… am ținut cont de părerea sindicatului, sindicatul mi-a făcut memorii peste memorii în care mi-au spus că nu mai lucrează cu directorul ăsta (Jean Dumitraşcu – n.r.) și vor să fie propus Gabi Niță”, a explicat primarul Piteştiului, Cristian Gentea, pentru ziarul Libertatea.

„Evident că vor fi niște condiții, poate nici nu poate să candideze în funcția de director, dar e un tip apreciat acolo. N-a fost vorba de nimic altceva decât să scap de scandalul de acolo… E un băiat bine pregătit, îmi veți spune că nu e pe zona asta și sunt de acord cu dumneavoastră, dar credeți-mă că am ascultat doar pentru două luni de părerea sindicatului”, a încheiat primarul.

Dacă ar fi să luăm de bune cele spuse de dl Gentea, pe la finele lui aprilie ar trebui să fie organizat un concurs pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii din Piteşti. Vom vedea.

Despre toată tărăşenia au scris, azi, pe larg, şi colegii de la Libertatea, care au accentuat că mai toate celelalte filarmonici din ţară sunt conduse de muzicieni cu studii serioase în domeniu.

Textul celor din Libertatea poate fi citit aici: Cum a ajuns un tânăr cu doctorat în Educație Fizică șef interimar al Filarmonicii din Pitești: ode primarului în campanie, lăudat de sindicat și de cel căruia i-a luat locul

În imaginea de sus, naşul Adrian Bughiu şi cu finul Gabriel Niţă.

sursa foto: Facebook/Gabriel Niţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here