Noul Renault Scenic E-Tech electric, Maşina Anului 2024 la Salonul Auto de la Geneva

Date:

Share post:

Noul Renault Scenic E-Tech electric a fost ales Maşina Anului 2024 la Salonul Auto de la Geneva. După o finală contra unor competitori de clasă.

Noul Renault Scenic E-Tech electric e primul model Scenic care nu mai e monovolum, cum ştiam, ci SUV. E cu atât mai meritorie distincţia primită. Ceilalţi finalişti au fost: BMW Seria 5, BYD Seal (China), Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR și Volvo EX30.

Câștigătorul trofeului a fost ales de un juriu format din 58 de jurnaliști auto din 22 de țări. Scenic s-a clasat pe primul loc cu 329 puncte. Este al șaptelea oară când un Renault primeşte titlu „Mașina anului”. L-au mai primit Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991 şi 2006), Scenic monovolum (1997) şi Megane (2003).

„Această recunoaștere ne demonstrează că am luat deciziile corecte: autonomie record, spațiu interior generos și primitor, plus o amprentă asupra mediului atent controlată! 

CITIŢI ŞI: Totul despre planul de relansare al grupului Renault. Veşti excelente pentru Dacia

Iar dacă adăugăm plăcerea de a conduce și dotările care exprimă conceptul „voiture à vivre”, precum noul plafon panoramic Solarbay sau cea mai nouă generație a sistemului OpenR Link cu Google integrat, Scenic are toate premizele pentru a-și consolida poziția pe piața europeană a vehiculelor electrice”, a declarat şeful mărcii Renault, Fabrice Cambolive.

Noul Scenic E-tech electric, disponibil şi în România

„Un vehicul complet electric dezvoltat pe platforma de dimensiune medie a AmpR (fostă CMF-EV), Scenic E-Tech electric este conceput pentru oamenii activi și pentru cei ce caută versatilitate.

Cu emisii zero, agil, ușor (1.890 kg) și compact (4,47 m lungime), Scenic se află în elementul său pe drumurile urbane. La drumurile lungi, Scenic se mândrește cu o autonomie de până la 625 km (WLTP), confort, un interior spațios și o plăcere de a conduce îmbunătățită prin tehnologie.

Prețul de intrare pentru Scenic E-Tech electric se situează sub 40.000 de euro, prin acces la subvenții guvernamentale în țările în care există bonusuri de stimulare.

Comenzile sunt deja deschise, inclusiv în România… Primele vehicule vor ajunge în rețeaua Renault în această primăvară”, se menţionează într-un comunicat de presă al grupului Renault.

CITIŢI ŞI: Renault spune că noul Megane E-tech electric e la fel de solid ca un Volvo

sursa foto: Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...

S-a încheiat Festivalul-Concurs ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Ieri și azi a avut loc cea de-a IX-a...