Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat din nou, azi după-amiază, pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă (PNL, în imagine) drept candidat la postul de prim-ministru şi l-a însărcinat cu formarea noului Guvern. Ciucă mai fusese desemnat prim-ministru, dar şi-a depus mandatul pentru că nu reuşise să strângă suficientă susţinere în Parlament pentru un guvern PNL.

Acum, din coaliţia guvernamentală fac parte PNL şi UDMR, dar în locul celor de la USR au fost cooptaţi veşnicii disponibili de la UDMR, plus reprezentanţii celorlalte minorităţi naţionale din România. În Opoziţie rămân astfel doar USR şi AUR.

A fost, astfel, refăcută Uniunea Social-Liberală, prima mezalianţă PSD-PNL, înfiinţată de foştii lideri ai celor două partide, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu. Sau s-ar putea chiar spune că vechiul FSN s-a reînfiinţat, după fracturile din anii ’90 (FDSN, PDSR etc).

Numele miniştrilor noului cabinet Ciucă încă nu sunt bătute în cuie, dar printre ele se regăsesc figuri insalubre, impostori universitari, oameni pe care nimic nu i-ar recomanda să ocupe astfel de demnităţi în statul român. Vom detalia, însă, atunci când lista de miniştri va fi oficială.

Oricum, PSD va avea mai multe ministere decât PNL, pentru că are şi un scor electoral superior obţinut la ultimele alegeri. UDMR va păstra aceleaşi trei ministere pe care le gestionează şi azi şi, foarte probabil, aceiaşi miniştri. Practic, prin desemnarea ca prim-ministru a lui Nicolae Ciucă, PSD preia, de facto, frâiele Puterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here