Politicianul Boris Johnson, unul dintre cei mai controversaţi politicieni din Marea Britanie, a câştigat azi şefia Partidului Conservator şi urmează să preia de la Theresa May şefia guvernului de la Londra.

Boris Johnson a fost şi este un promotor fervent al ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a declarat, în repetate rânduri – inclusiv azi, după victoria din partid – că va scoate ţara din UE, cu sau fără un acord cu Europa Unită.

„Boris Johnson s-a născut în 1964, la New York, și are dublă cetățenie, britanică și americană. Unul dintre străbunicii săi a fost jurnalist și, pentru scurtă vreme, ministru de Interne al Imperiului Otoman.

Boris Johnson a trăit o vreme în Belgia, unde tatăl său lucra pentru Comisia Europeană. A revenit în Marea Britanie, unde a urmat școli de elită: colegiul Eton și Universitatea Oxford.

A lucrat pentru scurtă vreme pentru o companie de consultanță, apoi a devenit jurnalist pentru The Times. A fost concediat pentru că a falsificat un citat.

S-a mutat la Bruxelles, unde a devenit corespondent pentru The Daily Telegraph. Acolo, s-a făcut remarcat prin criticile dure la adresa instituțiilor europene.

În 1993, s-a întors din nou în Regatul Unit, unde a devenit editorialist la The Spectator. În anul 1999, a devenit redactor-șef al acestei publicații și s-a remarcat prin mai multe controverse generate de articolele sale.

… a devenit parlamentar al Partidului Conservator în anul 2001. În 2008, el a fost ales primar al Londrei, post pe care l-a deținut până în 2016. Pentru scurtă vreme, a devenit ministru de Externe al Marii Britanii. S-a remarcat prin pozițiile sale populiste, iar unii comentatori îl consideră drept un Trump britanic”, scriu colegii de la upnews.ro

Alţi comentatori îl consideră pe acest Johnson chiar mai rău decât preşedintele SUA, Donald Trump.

Iar noi, din câte am citit, ne-am format impresia că Boris Johnson e mai degrabă o combinaţie dintre Trump şi Gigi Becali.

sursa foto: Irish Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here