Noul PNŢ: „România trebuie să susțină revenirea la normalitate la Chișinău!”

Date:

Share post:

Cu privire la criza politică majoră din Republica Moldova, am primit un comunicat de presă din partea Partidului Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache (căruia noi îi spunem noul PNŢ), pe care îl reproducem integral mai jos:

„Moldova dintre Prut și Nistru este din nou într-o situație limită, în momentul în care un infractor periculos care și-a subordonat instituții cheie ale statului refuză să permită instalarea unui guvern pe care nu il mai poate controla. (E vorba despre Vladimir „Vlad” Plahotniuc – n.r.)

            Într-un acord surprinzător, dar de ințeles, SUA, Rusia și Uniunea Europeană au recunoscut decizia Parlamentului și susțin guvernul rezultat.

            În mod neașteptat însă, ministrul de Externe al României (Teodor Meleşcanu, în imagine – n.r.) are o poziție contrară. Susținerea pentru Plahotniuc din partea PSD a început în timpul lui Victor Ponta și a continuat în epoca lui Dragnea, care îl invidia pentru controlul total asupra curții constituționale, ministerului de interne și autorității electorale pe care și el și-l dorea pentru sine.

            Am lipsit nepermis de mult la luarea deciziilor care îi afectează pe cei care trăiesc pe acest pământ străvechi românesc și nu putem să mai rămanem în expectativă.

În momentul în care România mai deține încă Președinția Comisiei Europene trebuie sa fie și prima voce care sa se facă auzită și să nu lase Rusia să revină în forță într-un teritoriu care nu îi aparține.

Nu ne facem iluzii și știm că Moscova va încerca, prin intermediul socialiștilor, să își atingă scopurile revanșarde și imperialiste.

            România are responsabilități istorice față de oamenii dintre Prut și Nistru și trebuie să și le asume!

            PNȚ Maniu Mihalache cere demisia urgentă a ministrului Meleșcanu și a întregului guvern și schimbarea radicală a politicii noastre, pornind de la sprijinirea integrarii europene a Republicii Moldova și, în final, stabilirea unui plan concret de Reunire a Basarabiei cu Țara!”

Comunicatul de presă poartă semnătura dlui Radu Rizescu, preşedintele PNŢMM.

sursa foto: observator.tvLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...