„PNȚ Maniu-Mihalache consideră că activitatea Curții Constituționale este vădit părtinitoare, majoritatea deciziilor luate fiind în folosul grupurilor de interese reprezentate de PSD”, se arată într-un comunicat al noului PNŢ, Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache.

„Aflat în cădere liberă, penalizat de cetățeni la ultimele alegeri, partidul care reprezintă cea mai mare amenințare la adresa societății românești are o ultimă și periculoasă redută tocmai în instituția care ar trebui să fie deasupra oricărei bănuieli, dar al cărei prestigiu a fost trimis în derizoriu.

Beneficiind de o imunitate deasupra celei acordate parlamentarilor sau presedintelui, oferită în timpul regimul Dragnea, așa-zișii judecători nu dau socoteală nimănui pentru deciziile luate, interpretând revoltător orice caz important, în pofida bunului-simț, favorizându-i pe cei care sunt acuzați de corupție, împiedicând actul de justiție și limitând atribuțiile oferite președintelui de actul fundamental.

Se impune reformarea Constituției și profesionalizarea controlului constituțional, care trebuie sa rămână un act strict juridic, fără influențe politice, de o secție a Inaltei Curți care să beneficieze de judecători cu experiență și o înaltă ținuta morală, departe de spectacolul grotesc de care avem parte intr-un crescendo accentuat în ultimii ani”, se arată în comunicatul de presă citat, semnat de preşedintele PNŢ Maniu-Mihalache, dl Radu Rizescu.

Reamintim aici că PNŢ Maniu-Mihalache este o formaţiune politică formal, nouă, renăscută în martie anul trecut, când şi-a ţinut primul Congres, la Alba Iulia.

Condus de inginerul Radu Rizescu, PNŢ Maniu-Mihalache nu are nicio legătură cu PNŢCD-ul încăput pe mâinile lui Aurelian Pavelescu, cel care a transformat partidul lui Corneliu Coposu într-o anexă isignifiantă a PSD.

După cum o dovedesc luările de poziţie ale PNŢ Maniu-Mihalache (pe unele le-am consemnat şi noi), acest nou partid ţărănesc, renăscut, se situează clar de partea consolidării democraţiei şi a statului de drept în România.

În imagine, dl Radu Rizescu, preşedintele PNŢ Maniu-Mihalache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here