• Pe perioada situației de urgență, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale.

Prin intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, pe perioada situației de urgență, Ministerul Sănătății… exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități.

Astfel, potrivit noului act normativ, pe perioada situației de urgență, Consiliul Județean Argeș nu mai coordonează activitatea a nouă spitale, respectiv: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Orăşenesc „Regele Carol I” Costeşti, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iaşului, Spitalul de Recuperare Brădet, Spitalul de Geriatrie şi Boli Cronice „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ştefăneşti şi Spitalul de Boli Cronice Călinești.

sursa info şi foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here