Noua Dacia Sandero, în cursă pentru titlul de Maşina Anului 2021

Date:

Share post:

Noua Dacia Sandero, generaţia a 3-a, este printre maşinile nominalizate să participe la concursul dotat cu titlul de Maşina Anului 2021.

Concursul e organizat de o organizaţie neguvernamentală şi jurizat de 60 de jurnalişti de specialitate de la publicaţii europene de prestigiu din domeniul auto.

Păcat că din acest juriu nu face parte niciun gazetar român; fac, însă, parte, un luxemburghez (ţară practic fără o industrie de profil), câte şase francezi, italieni şi nemţi, ba chiar şi un jurnalist rus.

Fiecare gazetar dispune de 25 de puncte, pe care le distribuei cum crede de cuviinţă finalistelor, fără a acorda mai mult de 10 puncte unei maşini.

Revenind la cocursul în sine, redăm mai jos lista cu modelele noi, intrate în competiţie, în ordine alfabetică:

1. Audi A3

2. BMW 2 Gran Coupé

3. BMW 4-series

4. Citroën C4

5. Cupra Formentor (Seat)

6. Dacia Sandero

7. Fiat New 500

8. Ford Explorer

9. Ford Kuga

10. Honda e

11. Honda Jazz

12. Hyundai i10

13. Hyundai i20

14. Hyundai Tucson

15. Kia Sorento

16. Land Rover Defender

17. Mazda MX-30

18. Mercedes-Benz GLA

19. Mercedes-Benz GLB

20. Mercedes-Benz GLS

21. Mercedes-Benz S-Class

22. Peugeot 2008

23. Polestar 2 (Volvo)

24. Seat Leon

25. Škoda Octavia

26. Toyota Mirai

27. Toyota Yaris

28. Volkswagen Golf

29. Volkswagen ID.3

În data de 8 ianuarie , în baza selecţiei operate de membrii juriului, vor fi desemnate şapte maşini finaliste, iar câştigătoarea competiţiei va fi anunţată, după o nouă etapă de jurizare, în data de 1 martie 2021.

Noua generaţie a Daciei Sandero (inclusiv versiunea Stepway) a fost prezentată la finalul lunii septembrie anul trecut, împreună cu noul Logan.

Sandero 3 aproape că nu mai are nimic comun cu vechile două generaţii, pasul înainte făcut de Dacia fiind de neimaginat în urmă cu un an sau doi.

Sunt disponibile, în premieră, o mulţime de dotări de siguranţă (şi activă, şi pasivă) şi de confort, iar despre designul maşinii putem doar spune că e cea mai frumoasă maşină Dacia pe care am văzut-o vreodată.

E drept, preţul cerut de Dacia e sensibil mai mare faţă de vechiul model Sandero, dar constructorul oferă destul de multe pentru banii suplimentari pe care-i cere.

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular