Nou judecător la Curtea Constituţională: note de 5 şi 6 în liceu, facultate la „Spiru”, 5 la Drept penal şi 6 la Drept Civil, la licenţă

Date:

Share post:

Graţie votului celor mai mulţi dintre parlamentarii de la PSD şi PNL, Bogdan Licu e de azi judecător al Curţii Constituţionale a României, pentru un mandat de nouă ani.

Dl Licu a fost procuror general adjunct al Parchetului Curţii Supreme şi a fost propus de PSD ca judecător la CCR.

El a fost acuzat de jurnalista Emilia Şercan – cu probe greu de demontat – că a copiat masiv în lucrarea sa de doctorat, inclusiv din cărţi de specialitate scrise de judecătorul Cristi Danileţ, a cărui candidatură la CCR a fost respinsă, tot azi, prin vot de parlamentari.

Dincolo de faptul că a plagiat mai bine de jumătate din lucrarea de doctorat, noul judecător al Curţi Constituţionale a fost mediocru şi ca elev de liceu, şi ca „student” la celebra fabrică de diplome Spiru Haret.

„Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generală 7. A obținut nota 5 la Limba română, 6 la Chimie, 8 la Biologie și 9 la proba practică.

Notele pentru cei patru ani de studiu din liceu nu fost mediocre și submediocre: 7,66 în clasa a IX-a, 7,25 în clasa a X-a, 5,62 în clasa a XI-a și 6,35 în clasa a XII-a”, a scris azi Emilia Şercan.

„În 1991 a devenit student la Facultatea de Drept a universității private „Spiru Haret”, care abia se înființase. Licu nu a excelat la învățătură nici în anii din facultate…

În anul I a obținut media 6,69, în anul II 7,25, în anul III 7,80, iar în anul IV 6,60, cu o medie generală a celor patru ani de studiu de 7,08. Examenul de licență l-a susținut și trecut târâș-grăpiș, în februarie 1996, deci nu odată cu promoția lui, in iunie 1995, atunci când a terminat facultatea, ci în următoarea sesiune.

Judecătorul CCR Bogdan Licu a fost un elev mediocru la învăţătură

Asta înseamnă că fie nu s-a prezentat la examen în iunie 1995, fie l-a picat.

În februarie 1996, la examenul susținut la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – pentru că Universitatea „Spiru Haret” nu era acreditată și nu avea dreptul de a organiza examene de licență -, Bogdan Licu a obținut nota 5 la Drept penal, și 6 la Drept civil”, a mai scris jurnalista Emilia Şercan.

Cum o fi fost admis în magistratură acest om, nu avem de unde şti. Cert e că nu din cauza meritelor sale profesionale, judecând după notele lui ca elev şi student.

Cum notasem mai sus, candidatura lui Cristi Danileţ la Curtea Constituţională a fost respinsă, probabil, din cauza faptului că fusese propus de USR. Altfel, profesional vorbind, între domnii Licu şi Danileţ diferenţa e ca între cer şi pământ.

Danileţ a făcut o facultate de Drept de stat (unde a susţinut un examen de admitere), pe care a terminat-o cu media 9,82, iar la licenţă a luat media 9,33 şi este doctor în drept fără să fi plagiat.

Cam asta e meritocraţia în România anului 2022.

Citiţi şi editorialul scris de Cristian Pantazi, pe această temă, pe site-ul G4Media, aici.

surse foto: Facebook/Emilia Şercan, USR Sălaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Carambol cu trei mașini la Drăganu

Cu puțin timp în urmă, pompierii de la Detașamentul...

Vipers câștigătoarea Ligii Campionulor la handbal feminin

Vipers s-a impus în finala Ligii Campionilor la handbal...

Viorel Tudose: ”Să plece si Daniel Stanciu”

“Suntem de vină noi, că am permis să se...

Ferencvaros – Vipers, finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În această după-amiază, la Budapesta se va disputa finala...

A murit medicul Gheorghe Frățoaica

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o...

Vipers în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

În prima semifinală a Ligii Campionilor la handbal feminin,...

Femeie luată de apă în sat Albești Ungureni

Pompierii au intervenit în localitatea Albești de Argeș, sat...

Cea mai importantă inițiativă regională privind digitalizarea a fost lansată în cadrul conferinței Cluj Innovation Days 

Cluj Innovation Days (CID), conferința anuală organizată de Cluj IT Cluster,...