Ieri, la finele şedinţei Consiliului Local Piteşti, în urma căreia au fost aleşi cei doi viceprimari ai oraşului (Gelu Tofan, PNL, respectiv Mihai Mihăilescu, USR), notarul public Ana Stan şi-a anunţat demisia din cadrul Consiliului Local.

Dna Stan fusese aleasă consilier pe lista PNL şi ar fi dorit chiar să candideze pentru funcţia de primar al Piteştiului.

A participat, prin urmare, la acea glumă proastă denumită de liberali „competiţiei internă”, în urma căreia, dintre cei patru care-şi depuseseră candidaturile, a fost ales candidat la Primărie al cincilea, fostul viceprimar PSD Sorin Apostoliceanu.

După ce-a fost aleasă, totuşi, consilier local, dna Stan a candidat şi la un post de viceprimar, propusă fiind nu de vreun coleg de partid – pricazul era să fie ales Gelu Tofan – ci de consilierul PMP Dănuţ Dinu.

Într-un final, sătulă, pesemne, de tot acest circ şi sătulă să tot fie victima jocurilor de culise, politicianiste, Ana Stan a ales să părăsească legislativul local.

„Aveţi grijă că rămâneţi fără partid!”

Avertismentul din intertitlu l-a formulat liderul PNL Cluj, Alin Tişe, cel care cunoaşte faptul că situaţii precum cea de la Piteşti nu reprezintă, din păcate, excepţia, ci regula.

PNL s-a făcut remarcat, în ultimele zile, promovând o chelneriţă şefă pe la Apele Române Bârlad (e un caz asemănător şi la Piteşti) şi o fostă miss Cluj în Consiliul de Administraţie al unui spital.

„Asistăm la o Ciolaniadă greţoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică. Am tot aşteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid. Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aştept în zadar.

Au confiscat partidul pe persoană fizică. Constat că oamenii aceştia, în aroganţa şi autosuficienţa lor, se joacă de-a v-aţi ascunselea acum cu partidul.

Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut şi nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toţi neperformanţii din partid…

… Dar spun acum STOP la toţi lipsiţii de valoare politică şi administrativă! Plecaţi acasă şi lăsaţi partidul pe mâna celor performanţi! … trag un semnal de alarmă: atenţie ca rămâneţi fără partid, voi cei preocupaţi de Ciolaniadă! Şi mai grav, rămâneţi fără oamenii din ţara aceasta care credeau în PNL sau au aşteptări de la PNL”, a avertizat liderul liberal clujean.

Pentru noi, cei mai în vârstă, care ne amintim bine de perioada 1996-2000 (vi-i mai amintiţi pe cei 10.000 de specialişti ai Convenţiei Democrate?), senzaţia de deja vu e apăsătoare.

Actualizare – Ana Stan s-a săturat nu doar de Ciolaniada din Consiliul Local, ci şi de liberalismul de Piteşti, aşa că a demisionat inclusiv din partid.

Ne permitem să considerăm că plecarea din PNL a dnei Stan e o pierdere consistentă, şi din punct de vedere al imaginii, dar şi din punct de vedere al credibilităţii – atâta câtă mai e ea – organizaţiei PNL Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here