După cum anunţasem de la finele săptămânii trecute, constructorul auto Dacia a prezentat azi primele fotografii cu noile Dacia Logan şi Dacia Sandero din a 3-a generaţie.

Noile modele sunt, în mod evident, un mare pas înainte pentru producătorul de la Mioveni.

În primul rând, cum se poate observa din imagini, din punct de vedere al designului. Noua Dacia Logan şi noile Sandero şi Sandero Stepway sunt maşini realmente frumoase, din orice unghi le-ai privi.

Noul Logan a pierdut aproape cu totul formele mai pătrăţoase ale primei generaţii. Liniile sunt acum fluide, cu partea spate uşor plonjată, ceea ce-i dă un aer aproape sportiv.

Cea mai frumoasă ni se pare, însă, noua Dacia Sandero Stepway, care a preluat mai multe elemente de design de la SUV-ul Duster. Dacia are, de acum încolo, o identitate de marcă bine conturată.

Noile Dacia Sandero împrumută elemente de design de la Duster

Grila faţă e asemănătoare la toate cele trei noi modele, aşa că de acum încolo, dacă vezi grila faţă a unei maşini, ştii clar dacă e o Dacia sau nu.

Despre sistemele de asistenţă şi de siguranţă ştim doar că sunt superioare generaţiilor precedente, fiind, de asemenea, disponibile mai multe opţionale decât la generaţiile dinainte.

Dacia a promis, de asemenea, o calitate superioară a materialelor din interior. Lucru care, probabil, va duce la un preţ ceva mai ridicat.

Nu au fost făcute publice, încă, informaţii privind preţurile noilor Dacia.

Uzina Dacia nu e dat încă detalii nici despre motorizările noilor modele, aşa că ne aşteptăm să avem disponibile cunoscutele propulsoare pe benzină TCe 100 (şi în varianta cu GPL), TCe 130 şi TCe 150, dar şi clasicul deja diesel de 1,5 litri.

Identitatea de marcă Dacia e de acum încolo fapt realizat

Nu ştim dacă pe noul Sandero va fi disponibil ultimul motor, cel de 150 CP; în caz afirmativ, vom avea de-a face cu o mică bombă pe roţi, pentru că aceşti 150 CP sub capota unui Sandero promit o motricitate şi performanţe demne de o maşină sportivă. Ceva în genul modelelor RS ale grupului Renault.

Prezentarea pe viu, în saloanele auto, va demara pe 29 septembrie, a anunţat azi Automobile Dacia.

sursa foto: Dacia groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here