Noi măriri de salarii pentru aristocraţia bugetară

Date:

Share post:

Umflarea schemelor de personal până la cer şi creşterea aşijderea a salariilor unor categorii de bugetari par să fie trăsăturile de bază ale politicii „de cadre” a coaliţiei PSD-PNL-UDMR.

„Camera Deputaților are programată pentru viitoarea ședință de plen o lege care ar duce la creșterea salariilor pentru câteva mii de bugetari din domeniul agriculturii.

E vorba despre angajații de la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale”, a informat azi G4Media.

Potrivit sursei citate, salariile angajaţilor APIA şi AFIR vor creşte „prin simpla schimbare a încadrării din funcție publică teritorială în funcție publică de stat, ceea ce ar duce la un plus de venituri de circa 10-15%”.

Chiar azi, Camera Deputaţilor, ca for decizional, a aprobat prin vot o prevedere legislativă prin care se măresc veniturile angajaţilor Agenţiei Naţionale de Integritate, care urmează să beneficieze, în plus, la salarii, de sporuri pentru „risc” şi pentru „suprasolicitare neuropsihică”.

Cu doar două săptămâni în urmă, senatorii şi deputaţii şi-au oferit un frumos cadou de mărţişor, mărindu-şi sumele forfetare cu alţi 7.500 de lei lunar: de la 28.000 de lei lunar la 35.500. Sunt bani pentru care nu trebuie să dea nimănui nicio socoteală, după cum am scris aici.

De menţionat că potrivit unei analize Economedia, numărul angajaților la stat a continuat să crească pe tot parcursul anului trecut, fiind acum la cel mai mare nivel din ultimii 12 ani.

Aceasta în condițiile în care, potrivit datelor făcute publice de Institutul Naţional de Statistică după ultimul recensământ, populația României a scăzut cu peste un milion de persoane în ultimul deceniu.

sursa foto: arhivă ArgesulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....