Deși anul școlar abia a început, școlile din județul Argeș încep deja să aibă probleme prin identificarea cazurilor de infectare cu Covid-19 din ce în ce mai des. Rând pe rând, clasele de elevi trec în online și asta pentru că atunci când un elev este testat pozitiv cu coronavirus, colegii vor fi considerați contacți direcți. Mai scapă de stat acasă doar cei vaccinați sau cei care au trecut deja prin boală, adică foarte puțini. Pentru că, în bună tradiţie autohtonă, nici adulţii nu se înghesuie s se vaccineze, darmite copiii.

Dacă la Colegiul „I.C. Brătianu” aproape o clasă întreagă a trecut ieri în online, rămânând fizic doar 7 elevi, care aveau schema completă de vaccinare, astăzi cazurile s-au mutat și în alte instituții școlare, tot din reședința de județ.

Atât la Colegiul „Alexandru Odobescu” cât și Școala „Mihai Eminescu” din Pitești au apărut deja cazuri de elevi infectați cu Covid-19. A fost necesar doar câte un copil testat pozitiv într-o clasă pentru a trece întreg colectivul în regim online.

Ambii elevi depistați cu infecția nu au primit imunizarea prin vaccin și nici nu au trecut prin boală, fiind foarte simplu astfel să le transmită și colegilor infecția. De altfel, doar copiii vaccinați își vor continua orele în regim fizic, în timp ce ceilalți vor învăța online timp de 14 zile. Situația se poate remedia mai repede dacă părinții își vor da acordul pentru testarea în ziua a 8-a de către echipele mobile trimise de la DSP în instituțiile respective.

Din păcate, încă foarte mulți părinți sunt reticenți cu privire la vaccinarea copiilor, deși imunizarea s-a dovedit a fi extrem de importantă pentru a ține virusul la distanță. Deși poate nu este pe placul tuturor, vaccinul se vede ca fiind unica soluție pentru ca viața elevilor să decurgă normal de acum înainte.

Încheiem cu un paradox relevat de statistici şi sondaje de opinie: potrivit acestora, cam 80% dintre părinţi ar vrea ca elevii să meargă la şcoală în sistem clasic, faţă în faţă, dar 70% dintre aceiaşi părinţi se opun vaccinării copiilor lor.

sursa foto: Facebook/Colegiul Odobescu Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here