Alertă meteo de ninsori în zonele montane din România. Stratul de zăpadă va ajunge, în Munţii Făgăraş, şi la 20 de centimetri, atenţionează meteorlogii.

Altfel, salvamontiştii din Argeş atrag atenţia turiştilor să nu îşi programeze trasee lungi, deoarece în weekend sunt aşteptate noi ninsori, să ţină cont că ziua este mai mică, iar la ora 19,30 este deja întuneric.

Şoferii care vor să parcurgă Transfăgăraşanul sau drumurile din munţii Argeşului care sunt la altitudini mari trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Salvamont Argeş, în urma ninsorilor de la începutul săptămânii, în zona de creastă a Masivului Făgăraş s-a depus un strat de zăpadă de 10 centimetri la altitudinea de 2.000 de metri, în creştere spre 20 de centimetri la 2.500 de metri.

”Această situaţie impune parcurgerea traseelor turistice de altitudine din judeţul Argeş cu precauţie, folosind echipamentul de iarnă: îmbrăcăminte şi încălţări adecvate, beţe de schi, piolet, colţari, pentru zonele unde s-a format gheaţă. Pentru weekendul care urmează, se aşteaptă noi căderi de zăpadă, nu recomandăm să se parcurgă trasee lungi, cu pasaje dificile, cum ar fi traseul de creastă al Făgăraşului sau traseele de urcare pe Moldoveanu şi Negoiu, mai ales de către persoane fără experienţă de iarnă”, se arată în comunicatul de presă celor de la Salvamont Argeş.

sursă: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here