Zilele trecute, comisarul european pentru Politici Regionale, dna Corina Creţu, a avut o izbucnire publică la adresa Guvernului condus de dna Viorica Dăncilă.

Dna Creţu (care, să nu uităm, provine din PSD şi, din câte ştim, e membră a acestui partid) a fost realmente exasperată de faptul că, deşi are pe mână fonduri europene din belşug, destinate României, nu le poate aloca din cauză că Guvernul Dăncilă nu vine cu proiecte pentru a fi finanţate.

„S-a venit cu un singur proiect de finanţare, metroul spre Otopeni. În rest, nimic”, a acuzat dna Creţu. Dumneaei a mai acuzat că, deşi Guvernul şi-a luat angajamentul că va veni cu diverse proiecte, nu a respectat niciun termen în acest sens.

„Aşteptăm proiecte de autostrăzi”, a mai spus dna Creţu.

De ce nu trimite Guvernul proiecte de infrastructură la Bruxelles, pentru a primi finanţare europeană (85% din valoare, bani nreambursabili) pentru ele?

E o întrebare la care există mai multe răspunsuri: pentru că proiectele finanţate din bani europeni sunt atent monitorizate şi de acolo nu se poate fura, opina, ieri, ziaristul Ion Ioniţă, de la ziarul „Adevărul”.

„Este incapacitate totală, incompetenţă (din partea Guvernului – n.r.). Eu cred că ei vor, dar nu pot. Pur şi simplu, nu-s în stare. Este absolut evidentă lipsa de capacitate: miniştrii sunt foarte slabi, secretarii de stat sunt negociaţi la CEX-uri şi bazaţi pe nişte algoritmuri teritoriale, oamenii din companii (de stat – n.r.) sunt, la rândul lor, negociaţi şi trimişi de diverse grupuri de interese şi nu ştiu cum se face aşa ceva. Nici dacă ar vrea, nu pot să facă…nu sunt capabili să redacteze corect un proiect de finanţare”, e părerea deputatului USR Cătălin Drulă (foto), exprimată ieri, într-o emisiune radiodifuzată la postul RFI România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here