Scriitorul şi jurnalistul argeşean Nicolae Badiu a avut azi, pare-se, una din zilele sale de graţie.

Pornind de la haosul instaurat în SUA şi corelând mişcările sociale de dincolo de Ocean cu nişte enormităţi petrecute mai aproape de noi, în Germania, unde a fost dezvelită recent o statuie a lui Lenin (am scris şi noi despre asta), dl Badiu ajunge la nişte concluzii care pot da fiori reci pe şira spinării oricui cutează să vadă tabloul în ansamblul său, dincolo de propriul „cerc strâmt”, vorba Poetului.

„Americanii au fost loviți crunt de unde nu se aștepta nimeni, din interior! Sunt înfrânți dramatic, într-n mod jalnic, din interior!

Își dărâmă statui de importanță crucială în formarea statului, cer desființarea poliției, haosul s-a instaurat aproape peste tot, oamenii de bună credință, cei care muncesc, care contribuie cu taxe și impozite la stat, care dezvoltă afaceri cu locuri de muncă, etc, toți aceștia sunt nevoiți să stea ascunși în case, lipsiți de apărare din partea statului”, scrie dl Badiu.

„Parcurgem vremuri istorice, fără precedent, zic eu… Capitalismul și-a atins pargul incompetenței! Hipercapitalizarea, desființarea clasei de mijloc, liberalizarea prostriei, absența culturii, căderea dramatică a educației, spălarea creierelor tinerilor… , toate acestea au creat culoarul prezis de Marx în analizele sale cu privire la instaurarea socialismului și preluaarea puterii în stat de către clasa proletară…

Da’ numai proletară nu e clasa asta care iese în stradă azi. Protestatarii, în marea lor majoritate, nu muncesc, fie din neputință, fie din lene și sunt o clasă socială lipsită de cele mai elementare noțiuni de educație”, mai conchide dl Badiu.

În imagine, o statuie (din SUA) a lui George Washington, artizanul independenţei SUA faţă de Marea Britanie, vandalizată de „protestatari”.

Citiţi integral articolul din care am citat accesând link-ul de mai jos:

https://nicolaebadiu.ro/2020/06/24/america-in-deriva-haos-mondial-capitalismul-e-la-ananghie/?fbclid=IwAR0xOgDZDzdIuOOuF0w9apYnYMGa4JQz8XsraBqucnS2oqoySZO4FggHepY

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here