Nici vorbă să se prăbuşească Dacia. S-a redus un pic „turaţia”, atât

Date:

Share post:

Am informat şi noi, ca multe alte mijloace media, despre faptul că şi uzina Dacia de la Mioveni, la fel ca multe alte uzine auto din Europa şi din lume, a fost afectată serios de criza componentelor venite din China.

Anumite componente electronice şi subansambluri, furnizate tradiţional de fabricanţi chinezi, sunt livrate cu întârziere şi în cantităţi neîndestulătoare, fapt ce a determinat conducerea grupului Renault să reducă activitatea uzinei de la Mioveni.

De altfel, e o situaţie căreia nu doar grupul Renault şi marca Dacia trebuie să-i facă faţă; sunt afectaţi mulţi alţi constructori de prestigiu, începând cu Mercedes, Jaguar sau Volvo şi terminând cu Kia şi Fiat.

Situaţia este, totuşi, una temporară; ea se va încheia de îndată ce producătorii chinezi îşi vor fi reglat ritmul de producţie şi de livrare.

Aşa că, nici vorbă ca Dacia să fie în prag de prăbuşire, cum au titrat unii gazetari. Ba dimpotrivă. Şeful suprem al Renault, Luca de Meo, a rezervat Dacia un loc în fruntea demersurilor grupului Renault de a cuceri noi pieţe.

Părerea noastră e că, la cererea care există pentru maşinile sale, Dacia n-ar putea să se prăbuşească nici dacă ar vrea.

Părere pe care o împărtăşeşte şi scriitorul şi jurnalistul Nicolae Badiu, om care a muncit la Dacia, punând acolo pe roate primul birou de presă al uzinei şi care, atunci când e vorba de Dacia, ştie despre ce vorbeşte.

„Dacia trece orintr-o criză temporară! Nu s-a prăbușit nimic, in afara minții celui care face o astfel de afirmație!

Văd că circulă un articol despre Dacia, in care se afirmă din titlu că „s-a prăbusit” … Este cel mai imbecil titlu pe care l-am vazut in viața mea, in sensul incorectitudinii.

S-a prăbușit mintea ziaristului respectiv, probabil… pentru că uzina stă bine mersi, iar criza actuală este temporară si va fi depășită cu siguranță.

Piața cere masini si asta e tot ce contează!”, a conchis dl Badiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular