„În mandatul său de ministru al cercetării (2017), Șerban Valeca a enervat pe toată lumea: de la oameni de știință, la universități. Și pe bună dreptate, pentru că Valeca a acționat obedient și fără transparență.

În „Programul de Guvernare”, PSD a promis că bugetul cercetării va primi, în 2020, 1% din PIB și că va exista o creștere anuală de 30%”, au scris, zilele trecute, colegii de la revista Newsweek România.

„… Bugetul multianual arăta că, pentru 2020, PSD prevedea un buget, la cercetare, de cinci ori mai mic decât se angajase în „Programul de guvernare”.

Șerban Valeca, ministrul cercetării la acea vreme, nu a avut nimic de obiectat. Anul acesta, după rectificarea bugetară, Ministerul Cercetării a rămas cu 0,166% din PIB, de 7 ori mai puțin decât a promis PSD”, mai arată cei de la Newsweek.

Articolul complet al celor de la Newsweek, în care mai puteţi citi şi despre alte isprăvi ale lui sensei Şerban Valeca, în fruntea Cercetării, poate fi lecturat accesând link-ul de mai jos:

https://newsweek.ro/educatie/serban-valeca-ministrul-propus-la-educatie-a-nationalizat-cercetarea-si-a-lasat-o-fara-bani?fbclid=IwAR1rWEmaSGk9oR_pUb5RMrAN_SGeABW2xN3CvyNZD-xbPhPrzB_nqFFEnY0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here